Priznanje opštini Gornji Milanovac od NSZ

Opština Gornji Milanovac dobila je danas priznanje od komisije Nacionalne službe za zapošljavanje. Zahvalnica koju je Dejanu Kovačeviću, predsedniku opštine uručio direktor NSZ Zoran Martinović, dodeljena je u kategoriji lokalne samouprave koje su dale najveći doprinos zapošljavanju u 2019. godini, uzimajući u obzir usvojen lokalni akcioni plan zapošljavanja, visinu sredstava opredeljenih za tu namenu iz budžeta lokalne samouprave, broj učesnika u merama na osnovu izdvojenih sredstava u tekućoj godini i stepen razvijenosti opštine.

Kovačević je ovom prilikom istakao da Gornji Milanovac na evidenciji Službe za zapošljavanje ima 1.671 lice što je manje od 5% radno sposobnih žitelja opštine kao i to da je plan za sledeću godinu da broj nezaposlenih bude još manji. Takođe, predsednik opštine se zahvalio milanovačkoj i čačanskoj filijali NSZ na odličnoj saradnji.

Današnja svečanost upriličena je povodom 14. decembra, Dana NSZ. 1921. godine usvojen je prvi Zakon o zaštiti radnika, prvi takav zakon na ovim prostorima, a objavljivanjem prvih propisa kojima se reguliše oblast zapošljavanja, 14.12.1921. godine počinje delovanje javne službe zapošljavanja.

Danas su priznanjima i zahvalnicama nagrađene najbolje kompanije i lokalne samouprave koje su shvatile važnost uključivanja u aktivnosti koje doprinose povećanju zaposlenosti.

Osim Gornjeg Milanovca, nagrade su dobili gradovi Valjevo i Subotica, opštine Stara Pazova i Tutin.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *