Privrednici u Malom Zvorniku doniraće sredstva lokalnoj samoupravi za borbu protiv epidemije bolesti Kovid – 19

Oko 20 privrednika sa područja opštine Mali Zvornik odlučilo je da donira novčana sredstva lokalnoj samoupravi za borbu protiv epidemije bolesti Kovid – 19 na teritoriji ove lokalne zajednice.

Akcija je pokrenuta na inicijativu načelnika Mačvanskog upravnog okruga i komandanta Okružnog štaba za vanredne situacije u Šapcu Vladana Krasavca i nekoliko privrednika sa područja malozvorničke opštine, voljnih da u teškim trenucima pomognu svom mestu i sugrađanima, i time motivišu i druge, koji mogu da pomognu, da se odazovu i priključe ovoj akciji.

Prema rečima predsednika opštine Mali Zvornik Zorana Jevtića, odluka privrednika da odvoje novčana sredstva i pomognu lokalnoj zajednici u trenutku kada joj, kao i svima u zemlji i svetu, preti opasnost od širenja smrtonosnog virusa, predstavlja solidarnost na delu i human gest, koji zaslužuje pohvalu.

On je rekao da će prikupljena sredstva biti usmerena Domu zdravlja u Malom Zvorniku za nabavku opreme koja će unaprediti rad ove ustanove i doprineti boljem funkcionisanju i nakon završetka vanrednog stanja, istakavši da će odluka o vrsti opreme koja će biti nabavljena od donacija biti doneta u zavisnosti od iznosa koji na ovaj način bude prikupljen.

On je rekao da to može biti različita neophodna oprema, a moguće i vozilo za Hitnu službu, te da sve zavisi od toga koliko novca bude prikupljeno u okviru akcije.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić zahvalio je svim privrednicima sa područja opštine koji će donirati sredstva za borbu protiv epidemije bolesti Kovid – 19, napominjući da na ovaj način pomažu lokalnoj zajednici i olakšavaju rad Republici Srbiji, koja sprema čitav paket ekonomskih mera za podršku oporavku privrede nakon epidemije virusa Korona, te da će ona itekako znati da ceni sve one privrednike koji u teškim trenucima nisu otpuštali radnike, već naprotiv pokazali društvenu odgovornost, solidarnost i spremnost da pomognu državi i svojim lokalnim zajednicama.

Opština Mali Zvornik na svom zvaničnom sajtu objavila je kontakt telefon i broj računa za upućivanje donacija i pomoći za borbu protiv Kovida – 19.

Svi koji žele da upute humanitarnu pomoć ili imaju pitanja u vezi sa potrebama za upućivanje različitih donacija za borbu protiv epidemije bolesti Kovid -19, mogu se obratiti na elektronsku adresu: stabmalizvornik@gmail.com i telefone broj 015/471-300

Fizička i pravna lica uplate donacija za pomoć u borbi protiv epidemije bolesti Kovid – 19 mogu vršiti na račun: 840-744151843-84, uz naznaku da su u pitanju tekući dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica u korist nivoa opština.

Prilikom uplate na navedeni račun, u polje Poziv na broj odobrenja uneti: 97 97065.

Za INFO 24 iz Malog Zvornika, Ljiljana Ristanović / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *