Primljen 21 pripravnik u ustanovama i preduzećima u Malom Zvorniku

U okviru programa Nacionalne službe za zapošljavanje „Moja prva plata“, priliku da se osposobi za rad u struci dobilo je 21 lice u opštini Mali Zvornik.

Zaposleni su angažovani na različitim poslovima u javnom i privatnom sektoru.

Od navedenog broja, u javnim ustanovama i preduzećima na području opštine zaposleno je 15 lica, dok je preostalih 6 zasnovalo radni odnos u privatnim firmama.

U Opštinskoj upravi u Malom Zvornikuangažovano je 5 radnika, u Javnom komunalnom preduzeću „Drina“ takođe 5, u Domu zdravlja 4 i u Predškolskoj ustanovi „Crvenkapa“ 1 lice.

Na stručnom usavršavanju u Opštinskoj upravi zaposlen je poreski kontrolor, knjigovodstveni referent, kontista, ekonomista i savetnik za javne politike.

U Domu zdravlja primljene su 2 medicinske sestre, ekonomski tehničar i diplomirani ekonomista.

U JKP „Drina“ angažovana su 3 ekonomska tehničara, pravni tehničar i diplomirani ekonomista.

Radni angažman na poslovima preko programa „Moja prva plata“ trajaće 9 meseci, a zaposlenima će na ime zarade mesečno biti isplaćivana naknada, koja za lica sa srednjom školom iznosi 20.000 dinara, a za zaposlene sa visokom stručnom spremom 24.000 dinara.

Tokom obavljanja pripravničkog staža zaposleni će moći da steknu praktična znanja u radu i da se stručno osposobe za posao.

INFO 24 / Ljiljana Ristanović / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet