Pretnje predsedniku Vučiću moraju se ozbiljno shvatiti

Iscrtavanje  mete predsedniku Vučiću i najava za odstrel na naslovnicama Nina i  Danas-a,  jasna je pretnja njemu, instituciji koju predstavlja i svakom ko misli drugčije od lidera dela opozicije, pre svih SzS Dragana Đilasa kretora takvih naslovnica, ocenjuju za Studio B urednik u Srpskom telegrafu Boris Kašanski i predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić.

Ističu da su takve pretnje sve  samo ne novinarska iliti umetnička sloboda, kao i da se to mora ozbiljno shvatiti naročito što je sličan scenario prethodio ubistvu premijera Zorana Đinđića. Kada je reč o fabrikovanju afera poput Krušika Miletić i Kašanski ističu da opozicija ne razmišlja o šteti koju time nanosi  našoj ekonomiji i ugledu Srbije na međunarodnom planu.

Građani Srbije vrlo dobro pamte  vreme iz 2003.godine  kada je ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić i sve što je prethodilo tom scenariju. Naslovnice Nina i Danasa  predstavljaju ogledalo te mračne politike, koja režirajući lažne afere, ima za cilj da u javnosti i kod građana stvori situaciju nestabilnosti zemlje i maltene građanskih sukoba, kažu Kašanski i Miletić. Kreatori takve slike zaboravljaju koliko štete time nanose zemlji, jer kada se snajper uperi u predsednika Vučića u bilo kom kontekstu, na meti ima ne samo njega, već i samu državu i svakog ko nije sličnih političkih stavova,upozoravaju Kašanski i Miletić.

Iscrtavanje mete predsedniku Vučiću, čime se jasno najavljuje njegov odstrel, sve je samo ne  novinarska ili kakva god sloboda izražavanja i sve one imaju jasnu poruku i moraju se tako i tretirati, napominje Kašanski.

Miletić hiperprodukciju izmišljenih afera od strane  dela opozicije posmatra šire i ističe da one nanose veliku štetu između ostalog i ugledu zemlje u svetu. Namenska industrija je, ističe, najkonkurentnija i najosetljivija  grana u zemlji i svaki pokušaj kompromitovanje govori o tome da deo opozicije ne razmišlja o posledicama po našu ekonomiju,  već jedino o politikanskom i jeftinom ubiranju političkih poena.

Poluistine za koje nema osnova, ali koje se pretvaraju u ostrašćenu medijsku kampanju dela opozicije, prete da u zemlji ali i na  međunarodnom planu stvore utisak da je Srbija nebezbedna i nestabilna zemlja, kažu Kašanski i Miletić. Oni zaključuju da je pet do dvanaest davno prošlo vreme i da  je krajnji trenutak da se kao društvo osvestimo i jasno suprostavimo govoru mržnje, ucenama i pretnjama.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *