Preporuka PKS da od danas prodavnice rade do 17 časova

Privredna komora Srbije (PKS) će dati preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da se radno vreme prodavnica produži već od danas do 17 časova, izjavio je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS.

Malinović je za TV Prvu rekao da je cilj produženja radnog vremena maloprodajnih objekata, smanjene gužvi ispred radnji ali i redukovanje pritiska na trgovce.

„Mi ćemo dati preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi da lokalnim samoupravama daju jasnu instrukciju da se radno vreme produži do 17.00 časova, kako bismo smanjili pritisak na trgovce, a samim tim smanjili i gužve koje smo mogli da vidimo ispred radnji“, poručio je Malinović.

On je dodao da lanac snabdevanja funkcioniše dobro i da namirnica ima u dovoljnoj količini, kao i da se brzo dopune kada nestanu sa polica.

Malinović je istakao da je ponašanje potrošača bilo isto kao i za prošlogodišnje praznike i dodao da su namirnice kao što su brašno i so imali pad tražnje prošle nedelje.

Ponovno otvaranje zelenih pijaca, kaže Malinović, smanjiće gužve na kategorijama svežeg voća i povrća i olakšaće umnogome rad određenom broju proizvođača koji nisu mogli da se prilagode meri e-pijace.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *