Preminulo još 9 pacijenata, koronavirus potvrđen kod 411 ljudi

U Srbiji borbu sa kovidom 19 izgubilo još 9 ljudi, a koronavirus potvrđen kod još 411 osoba. Testirano 9560 osoba.

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 9.560 ljudi, a koronavirus je registrovan kod njih 411. Preminulo je 9 pacijenata. Na respiratorima je 171 osoba.

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za medije da je od početka epidemije testirano 631.274 građana. Nažalost, u poslednja 24 sata od koronavirusa preminulo je još devet osoba, tri osobe ženskog i šest muškog pola, precizirala je Tepavčević.

„Imamo i povoljne parametre koji su optimistični i koji pokazuju da je sve manji broj zahteva za hospitalizacijom i da je manji broj onih koji se javljaju u ambulante. Nalazimo se u prelomnom trenutku kada se očekuje da krene krivulja silaznim tokom“, kazala je Kisić Tepavčevićava.

Direktor Kliničko bolničkog centra Zvezdara Petar Svorcan navodu da se u toj ustanovi leči 299 pacijenata.

„Nešto je bolja situacija nego prošlih dana. U intenzivnim negama je 28 pacijenata, a 17 su životno ugroženi, i oni se nalaze na respiraraotrima“, rekao je Svorcan.

Što se tiče kliničke slike nema promena, dodaje Svorcan.

Svorcan navodi da je kada su u pitanju zaposleni u KBC Zvezdara pozitivno je 9 osoba, dvoje sa srednje teškom kliničkom slikom, a sedmoro sa lakšom kliničkom slikom.

INFO 24 / RTS / Foto: RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *