Premijekra Brnabić sutra sa požeškim privrednicima

Sastanak svih požeških privrednika sa prvim čovekom Požege održan je neposredno pred pandemiju koronavirusa. I prvi put, kako su to sami privrednici rekli, jedna lokalna vlast setila se da za isti sto sednu svi – predstavnici opštine i vlasnici preduzeća. 

Razmenjena su iskustva i mišljenja, ali i data obećanja i sa jedne i sa druge strane – šta učiniti da se privredna situacija u Požegi popravi, kako olakšati privrednicima u vidu infrastrukture, a sve u cilju zapošljavanja većeg broja ljudi.

„Požega ima veoma poštene i odgovorne privrednike i meni je žao što se niko, svih ovih godina, nije upustio u priču sa njima, jer oni ka kraju krajeva, ništa ne raže od opštine. Traže samo ono što im i zakonski, ali i moralno pripada od nas. Mi smo im pružili ruke, pričali sa njima, a ipak su oni mnogo bitniji opštini nego ona njima. Mi to treba da cenimo i bitno je da smo svesni toga“, naglasio je Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Ovakvi sastanci nastaviće se i u buduće, naglašava Nikitović i dodaje da je krejnje vreme da se uzajamna pomoć nastavi, kako bi požeška privreda bila još jača.

„U Požegu dolazi autoput. Požega ima 65 hektara prostora u staroj industrijskoj zoni i to je nešto što mi svakako moramo iskoristiti. A najviše bih voleo kada bi se proširili kapaciteti naših lokalnih preduzetnika“, kaže Nikitović.

Već sutra , sledi novi sastanak sa privrednicima, i to veliki, kome će prisustvovati i premijerka Ana Brnabić, što je po Nikiovićevim rečima, još jedan dokaz otvorenosti i lokalne samouprave i države saradnji sa privatnim sektorom. Inače, ovo je već druga poseta predsednice Vlade Požegi za nepunih godinu dana od kada je Nikitović postavljen za predsednika opštine.

„ To je meni veliki vetar u leđa.Svaka podrška sa vrha  dobro je došla, a meni je posebno značila poseta premijerke Brnabić  nedugo pošto sam postavljen na mesto predsednika opštine.  I zaista, ta poseta je mnogo dobrog donela Požegi, ugovorili smo mnogo značajnih projekata vezanih za putnu infrastrukturu i vodovod, a naravno, i za objekte obrozovanja, gde pre svega mislim na kompletnu rekonstrukciju požeške Gimnazije i Tehničke škole, gde je vrednost radova oko 700 miliona dinara“, Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Već  oko 12. juna, svečano će biti otvorena i čuvena požeška Budimka, a svečanosti će najverovatnije  prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić, premijerka Ana  Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Za INFO 24 iz Požege, Nada Dželebdžić, Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *