Predstavnica UNHCR u Srbiji u poseti Ministarstvu

          Ministarka Marija Obradović sastala se danas sa predstavnicom Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u Srbiji Frančeskom Boneli, sa kojom je razgovarala o međusobnoj saradnji.

          Obradović je istakla da je u prethodnom periodu ostvarena značajna kooperacija na rešavanju pitanja tzv. „pravno nevidljivih lica“ i omogućavanju ostvarivanja prava na upis u matičnu knjigu rođenih, što je prepoznato kao primer dobre prakse i u zemljama regiona, ali da postoji prostor za dalje unapređenje i jačanje saradnje.

          Ona je podsetila da je Ministarstvo posvećeno pružanju pomoći pripadnicima romske zajednice i drugim marginalizovanim kategorijama stanovništva u procesu prijave za vakcinaciju protiv virusa Kovid 19, istakavši da je neophodno intenzivirati saradnju sa romskim koordinatorima i medijatorima na terenu.

          Na sastanku je bilo reči i o mogućim oblicima saradnje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i UNHCR na obezbeđivanju pomoći i podrške tražiocima azila, kako bi im se omogućilo uključivanje u društvo.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva Stevan Gligorin.

/INFO24/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet