PREDSEDNIK VUČIĆ U PANČEVU: Radite šta hoćete i spolja i u zemlji, ali neću vam dozvoliti da razorite Srbiju!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje velikom narodnom mitingu u Pančevu.

Obraćanje predsednika Vučića:

– Pokušali su sve da spreče održavanje skupa. Ali, u tome nisu uspeli. Naša zemlja se suočava sa bezbroj teškoća.

– Danas, ne slučajno, Albanci su u Kosovskoj Mitrovici predstavili svog gradonačelnika, koji nije dobio ni 3 odsto, za desetine hiljada Srba. Kvinta kaže “legalni su izbori”, nama kaže ptianje legitimiteta i kad izađe 55 odsto.

– Hoću da znate da ništa što se događa danas nije slučajno. Mislili su i očekivali od nas da im predamo KiM na tacni. Da im kažemo “evo pomirili smo se, imali ste pravo kad ste nam ubijali decu i bombardovali”. Kada smo rekli da nećemo da odustanemo od teritorijalnog integriteta Srbije, tada su krenuli da izazivaju probleme.

– Mi nemamo kud, mala smo zemlja i mali narod, ali imamo jednu osobinu da čuvamo svoje a vi možete da vršite pritiske kakve god hoćete.

O situaciji na KiM

Predsednik je govoreći o situaciji na KiM istakao da je veoma zabrinut.

– Veoma sam zabrinut za situaciju na KiM. Srbi su dali rok do 1. juna. Nikad ne znate kakvu će provokaciju Priština da izazove. Uvek će njima Srbija da bude kriva, jer Priština je njihovo čedo. A Srbija “mala i nejaka”, čini ono što može da sačuva svoje ime i svoju zemlju, a sve ostalo… Plašim se da ćemo morati da budemo još čvršći i snažniji da odbranimo svoju zemlju. Radite šta hoćete i spolja i u zemlji, neću vam dozvoliti da razorite Srbiju!

– Razgovaraćemo i sa petrohemijom za plate, i sa svima, sve ćemo rešiti samo nećemo da trpimo ucene. Kad dođete za sto da razgovarate i da ne ucenjujete, tada može da se razgovara, a drugačije ne može.

– Moramo da uradimo škole za našu decu da pokažemo da brinemo za našu decu, da gradimo i ulažemo, to je ono što je za nas od presudnog značaja.

O masakrima

Predsednik je osvrnuo i na nezapamćene tragedije koje su pogodile Srbiju i srpski narod.

– Imali smo dva monstruozna zločina u dva dana. Te tragedije su toliko potresle našu zemlju i naš narod. Roditeljima njihovu decu niko ne može da vrati. Ali, videli smo u tom momentu tuge i potpunog šoka u Srbiji da neke ljude to uopšte nije zabolelo. Da tokom zvaničnog dana žalosti oni su sazivali političke skupove, da zloupotrebe žal, bol, tugu, pa i bes i gnev našeg naroda. Nikada političari to u ovoj zemlji nisu radili, kao što su sada to neki u našoj zemlji pokušali da zloupotrebe.

– Sita je Srbija od vašeg uništavanja svega što je nama od vitalnog interesa.

– Zar vam nije jasno ko je na pravoj strani i ko štiti interese građana Srbije? Videli ste juče, organizovali tamo u Americi “Vučić pustio Ruse i Kineze, Vučić je ovakav i onakav”, a Vučić je takav zato što ne da na Srbiju, ni najvećima ni najmoćnijima, zato što mi je Srbija u oku i srcu i zato što mi je sve na svetu. Ne dam im da Kosovo bude nezavisno, neće oni da donose odluku kome ćemo da uvodimo sankcije, niti da li ćemo u NATO pakt. Sami ćemo da čuvamo svoju zemlju. I jedan dan da samo poživim i nikad više ponosan sam što sam vodio nezavisnu politiku, politiku suverene Srbije, i nisam dao na našu državu. Srbiju da slomite nećete, ni svi zajedno! – naglasio je predsednik, čije su reči bile dočekane velikim aplauzom i ovacijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *