Predsednik Vučić 25. marta u Čačku otvara novi pogon Forverka

U Čačku će 25. marta biti otvoren još jedan pogon nemačke kompanije  Forverk, koji će, pored već 150, zaposliti još 1000 Čačana. Svečanom otvaranju prisustvovaće i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, izjavio je ekskluzivno za INFO 24 gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

U svom novoizgrađenom pogonu u Preljini, kod Čačka, nemačka kompanija Forverk,  kako je to ranije najavljivano, zaposliće još  oko 1.000 ljudi. Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, naglašava da je ovo najveća investicija u gradu na Moravi u posleddnjih pedeset godina,  jer  počinje  proizvodnja i izvoz auto-delova za „folksvagen“, „audi“, BMV, „porše“, „bentli“, „volvo“… On dodaje da šansu koju Čačak ima nakon otvaranja auto-puta „Miloš Veliki“, tek treba da iskoristi. Osim privlačenja stranih investicija, i domaći privrednici će od ove investicije imati korist.

“Ovo je zaista velika šansa za sve nas. Mi smo već pre dve godine pribalili potrebno zemljište u industrijskoj zoni u Preljini. Završeni su planski akti, kompletna infrastruktura, I sve to uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije. Uporedo, obezbedili smo I industrijsku zonu za naše privrednike u Konjevićima, tako da sada tu imamo oko 6000 preduzetničkih radnji I kompanija, sa oko 37000 zaposlenih radnika”, naglašava prvi čovek Čačka, Milun Todorović.

Pored velikog privrednog razvoja u Čačku, trenutno na teritoriji grada ima više od 600 gradilišta, a gradonačelnik Todorović se, kako kaže, nada  da će se oni koji su otišli Ibarskom magistralom vratiti auto-putem, a oni koji su ostali ovde da će naći svoju šansu u domaćim kompanijama, ali i u nemačkom „Forverku“.

Jovana Krstić / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *