Predsednik Slovenije 14. maja u Beogradu sa Vučićem

Predsednik Slovenije Borut Pahor će se 14. maja u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uoči samita Procesa Brdo-Brioni na slovenačkom Brdu kod Kranja, koji će biti održan 17. maja.

Pahor će u narednih 10 dana održati odvojene sastanke sa liderima zemalja koje su deo inicijative, prenosi slovenačka agencija STA.

Slovenački predsednik će se već danas sastati sa crnogorskim kolegom Milom Ðukanovićem u Podgorici, da bi potom otputovao u Tiranu na razgovore sa albanskim predsednikom Iljirom Metom.

Sledeće nedelje bi trebalo da se sastane sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, a 15. maja će se Pahor sastati sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

U pripremama za samit, Pahor se već sastao sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, Šefikom DŽaferovićem i Željkom Komšićem.

Iz Pahorove kancelarije je saopšteno da su svi lideri koji su uključeni u inicijativu potvrdili svoje učešće na samitu 17. maja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *