Predsednik proglašen za POČASNOG GRAĐANINA Gornjeg Milanovca

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, proglašen je počasnim građaninom Gornjeg Milanovca za izuzetan i višegodišnji doprinos u unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture. To je na zasedanju odlučila Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine opštine Gornji Milanovac, a zanimljivo je da su za ovaj predlog glasali i članovi iz redova opozicije.

Ovo priznanje do sada jedino je poneo slavni Srpski vojskovođa Živojin Mišić, a u obrazloženju se navodi zašto je i Vučić stao rame uz rame sa velikim vojskovođom.

– Opština Gornji Milanovac je zahvalna predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na bezrezervnoj podršci koju nam je pružao sve ove godine. Kapitalni projekti koji su urađeni u opštini Gornji Milanovac počev od auto-puta „ Miloš Veliki“ koji kroz našu opštinu prolazi u dužini od 30 kilometara, izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca, rekonstrukciji regionalnog puta od Takova do centra varošice Pranjani u dužini od 25,5 kilometara, izgradnji aerodroma na Galovića brdu u Pranjanima, navodi se u obrazloženju.

Osim realizacije kapitalnih investicija na putnoj infrastrukturi, rekonstruisan je veliki broj obrazovnih, zdravstevnih i kulturnih institucija na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

– Završena je rekonstrukcija OŠ „ Momčilo Nastasijević“, izgradnja aneksa PU „Sunce“, rekonstrukcija Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, Hitna pomoć i rekonstrukcija zdravstvenih ambulanti u Vraćevšnici i Boljkovcima, rekonstrukciji i izgradnji ulica Kneza Aleksandra Karađorđevića, Živojina Mišića, Takovske, Dragiše Nikolića, kružnog tok na ulasku u Gornji Milanovac, izgradnji 13 kilometara kanalizacione mreže, izgradnji Vizitorskog centar na Rudniku, uređena rečna korita, kao i drugi projekti koji su značajno unapredili život građana opštine Gornji Milanovac, dodaje se u zvaničnom saopštenju.

Zlatna medalja „Takovski ustanak“ u 2023. godini pripala je prof. dr Milovanu Bojiću sa kojim je Opština Gornji Milanovac prva u Srbiji potpisala Protokol o saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Saradnja se ogleda u tome da će prijem pacijenata biti efikasniji, biće izbegnuta čekanja na odluke Konzilijuma pogotovo kod pacijenata kojima je stanje urgentno i neretko može da ima fatalne posledice. Takođe, kroz ovu saradnju Institut za kardiovaskularne bolesti pružaće svaki vid pomoći kolegama u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu od prevencije kardiovaskularnih bolesti do naučno-istraživačkog rada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *