Predsednik obilazi radove na saobraćajnici Iverak-Lajkovac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićobilazi  radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem „Miloš Veliki“.

Ovde se gradi brza saobraćajnica, koja treba krak Miloša Velikog da produži do Valjeva, što je veoma važno za njegovu budućnost. Tamo od 1945. godine govorili da im je to san. Mi to sada uspevamo da rešimo, i zahvalan sam našim kineskim partnerima koji su danas ponovili da će ova saobraćajnica s četiri trake biti završena ranije. Hoću da se zahvalim Kini i njenoj ekselenciji, radi s nama na svim projektima – rekao je Vučić i dodao da se svakodnevno čuje sa Čen Bo.

Vučić je dodao da su kineski partneri radili i nisu nalazili krivca u Srbiji za kašnjenje radova.

– Mislim da ono što decenijama nije ulagano u Valjevo, biće u naredne 2-3 godine. Dovođenje gasovoda, snabdevanje valjevskih naselja gasom, kanalizacija i tri prečistača, to je potpuno drugi život. Sve to uz novu halu koju ćemo da gradimo, i nadam se da ćemo moći da uradimo drugu fazu rekonstrukcije valjevske bolnice. Govorimo o velikom novcu koji će država da ulaže u valjevski kraj.

Najavio je i skoro potpisivanje ugovora o izgradnji nemačke fabrike u Valjevu gde će prosečna plata biti oko 1.000 evra.

Predstavnici kineske kompanije “Čajna Šandong” istakli su da će radovi biti završeni do decembra 2022. godine, što je godinu dana pre roka.

Naime, kako je predsednik istakao, prvobitni plan za završetak radova bio je 2023. godina, ali je prošle godine dogovoreno da to bude do kraja 2022.

– Hvala za divnu vest. Znam da naši kineski prijatelji drže reč. Ceo ovaj kraj će da oživi i ljudi iz Valjeva više neće da se sele za Beograd – rekao je predsednik.

Ovo je jedan od najvećih projekata i strateški najvažnijih, rečeno je tokom obilaska.

Predsednik Vučić je obišao i radnike angažovane na izgradnji brze saobraćajnice.

Obilasku radova prisustvuju i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, kao i ambasadorka Kine Čen Bo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *