Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić susreo se sa Leonidom Sluckim

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa Leonidom Sluckim, predsednikom Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao da su odnosi između dve države bliski i prijateljski i da su oni dodatno ojačani u teškim vremenima koje je izazvala pandemija koronavirusa u celom svetu. Zahvalio je na svoj pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji tokom pandemije, ističući lični doprinos Leonida Sluckog koji je posredstvom Ruskog fonda mira, na čijem se čelu nalazi, na samom početku epidemije uputio donaciju Srbiji u vidu medicinske i zaštitne opreme.

Sagovornici su izrazili uverenje da će postojeći strateški odnosi nastaviti da se unapređuju na svim poljima, ističući spremnost da dodatno ojačaju segment parlamentarne saradnje između dve zemlje. Leonid Slucki je zahvalio na ličnom doprinosu koji je Ivica Dačić dao unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju prijateljskih veza između Ruske Federacije i Republike Srbije i izrazio uverenje da će to nastaviti da čini i na novoj funkciji, kroz jačanje saradnje između dva parlamenta.

Leonid Slucki je preneo poziv predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina upućen predsedniku Narodne skupštine da uskoro poseti Moskvu. Razgovarano je o održavanju sledeće sednice Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Državne dume Ruske Federacije, koja bi trebalo da bude održana u Beogradu.

Predsednik Skupštine iskoristio je priliku da još jednom zahvali Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Republici Srbiji na međunarodnom planu, posebno u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije. Leonid Slucki je podvukao da Srbija uvek može računati na podršku Rusije.

Pored bilateralne parlamentarne saradnje, razgovarano je i o saradnji parlamentarnih delegacija u okviru međunarodnih organizacija.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *