Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ministrom spoljnih poslova Grčke

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić susreo se danas sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom koji boravi u poseti Srbiji.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa svojim bivšim kolegom Nikosom Dendijasom i istakao značaj današnjeg trilateralnog sastanka ministara spoljnih poslova

Srbije, Grčke i Kipra, kao i dogovora da ovo postane redovna praksa. Za odnose između Srbije i Grčke, predsednik Narodne skupštine je rekao da su tradicionalno prijateljski, ističući da je bilateralna saradnja

dostigla najviši nivo strateškog partnerstva i da je bliska saradnja ostvarena na svim poljima.

 Izrazio je spremnost da kao predsednik Narodne skupštine nastavi da doprinosi unapređenju saradnje u oblasti parlamentarne diplomatije.

 Saradnju između dva parlamenta ocenio je veoma obrom, podsetivši da je u Narodnoj skupštini odmah nakon konstituisanja formirana poslanička grupa prijateljstva sa Grčkom. Dobru osnovu za saradnju parlamenata predstavlja i Memorandum o uspostavljanju Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Grčke koji je potpisan 2017. godine.

/INFO24/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet