Predsednici Vlade i Skupštine i državni zvaničnici čestitali Božić po gregorijanskom kalendaru

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru. Božić su čestitali i predsednik Skupštine Srbije i drugi državni zvaničnici.

“U jednom od najtežih trenutaka u istoriji čovečanstva, najradosniji hrišćanski praznik pruža nam nadu i podseća nas da samo solidarni možemo da prebrodimo ova krizna vremena i dočekamo sigurniju i vedriju budućnost. Veliki izazovi sa kojima se suočavamo uče nas da ponekad fizička razdvojenost, neophodna radi čuvanja zdravlja i života najmilijih, predstavlja ustvari najveće zajedništvo, solidarnost i snagu. Želim da svi zajedno pokažemo tu snagu, veru i ljubav prema čovečanstvu i pomognemo da pobedi život”, navela je Brnabić.

Čestitam vam Božić sa željom da ga provedete u zdravlju i miru sa vašim porodicama, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Dačić čestitao Božić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i svim građanima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru, sa željom da ostvarimo mir i blagostanje i pobedimo sve teškoće koje su nas zadesile u prethodnom periodu.

“U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime, svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru želim da uputim srdačne čestitke, uz želju da ovi praznični dani koji su pred nama, budu prilika da se iznova podsetimo lepote različitosti i potrebe da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju i razumevanju. Neka nas praznični božićni dani vrate pravim životnim vrednostima kako bismo u duhu solidarnosti i sloge, uspeli da prebrodimo sve izazove koji su pred nama”, naveo je Dačić u čestitki.

On je naveo da je vreme koje je iza nas bilo puno teškoća i još jednom pokazalo koliko su važni zdravlje, zajedništvo i humanost.

“Samo osnaženi verom i nadom u bolje sutra, možemo pronaći utočište u miru i blagostanju i prevazići sve pošasti koje su zadesile ceo svet. Srećan Božić i blagoslovena nova 2021. godina”, naveo je Dačić.

Petković čestitao Božić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima rimokatoličke veroispovesti najradosniji hrišćanski praznik Božić.

“U ime Kancelarije za KiM i svoje ime, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, upućujem najiskrenije čestitke – Mir Božji, Hristos se rodi!”, naveo je Petković u čestitki.

Poželeo je da i ove godine radosna vest o rođenju Bogomladenca oplemeni duhovni život svih nas, podstakne dobru volju među ljudima i afirmaciju svevremenskih hrišćanskih vrednosti.

“Dan Hristovog rođenja donosi nam uvek i iznova novu nadu i nagoveštava svetlost koja nas poziva na radost, praštanje i zajedništvo. To je ujedno i podsticaj i nadahnuće da u atmosferi ljubavi, sloge i razumevanja osnažimo veru u zajednički život, oličen u uvažavanju različitosti i poštovanju prava drugog i drugačijeg”.

I dok sa radošću iščekujemo dan Hristovog rođenja, neka praznični blagoslov ispuni naše domove plemenitim vrednostima ljubavi, prijateljstva i duhovnog mira i neka nas podstakne da čuvamo našu tradicionalnu bliskost i međuetničku harmoniju, poručio je Petković.

“Na kraju, želim i da Vama lično Vaša Preuzvišenosti, ovaj Božić i svaki trenutak Nove 2021. godine budu ispunjeni Božjim blagoslovom i da Vam donesu obilje zdravlja, radosti i svakog dobra. Uz izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan Božić!”, naveo je Petković u čestitki.

Selaković čestitao vernicima Božić

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je svim vernicima, koji slave po gregorijanskom kalendaru, Badnji dan i Božić, uz želju da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju u krugu svojih najdražih.

Neka radost rođenja Hristovog nadahne sve nas da spremno dočekamo izazove koji se postave pred nama, naveo je Selaković u čestitki, saopštilo je Ministarstvo.

On je poželeo i da praznik sve podseti na neprolazne vrednosti razumevanja, uzajamnog uvažavanja i poštovanja.

Gojković čestitala Božić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je Božić građanima Republike Srbije, koji ovaj praznik slave prema gregorijanskom kalendaru.

“Svim građanima koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru, želim da najradosniji hrišćanski praznik proslave u ljubavi, sreći i blagostanju”, navela je Gojković.

“Neka ovaj praznik rođenja i radosti ojača veru u zajedništvo i solidarnost, i podstakne na brigu o bližnjima u ovim vremenima punim izazova. Neka domove neka ispuni sloga, mir, sreća i dobro zdravlje!”, zaključila je čestitku ministarka kulture i informisanja Republike Srbije.

Popović čestitala Božić Hočevaru i vernicima

Ministarka pravde Srbije Maja Popović čestitala je Božić nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i građanima Srbije koji najradosniji hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“Želim da radost Božića bude neprestano nadahnuće tokom čitave godine, kako bi uvek kreativno i stvaralački, utemeljeni u tradiciji, pristupali svim izazovima sadašnjice i dali odgovore kojima će se budućnost ponositi. Čestitajući Vam Božić, želim da uvek budete blagovesnici mira i dobre volje, sve u večnu slavu hrišćanske kulture i napredak naše Otadžbine”, navodi se u čestitci Hočevaru.

Ministarka je beogradskom nadbiskupu i metropolitu poželela i obilje blagoslova u širenju Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima.

Svim građanima koji ovaj najsvečaniji među praznicima slave po gregrorijanskom kalendaru, želim da ga dočekaju i provedu u ljubavi, porodičnoj sreći i duhovnom blagostanju, navodi se u čestitci.

“Neka nas sve i ovaj Božić podseti na najviše ljudske vrednosti, na ljubav, blagost i razumevanje, kao i na lepotu različitosti i potrebu da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju i toleranciji”, poručila je ona.

Obradović: Neka nas Božić podseti na jedinstvo

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Marija Obradović uputila je čestitku svim crkvama, sveštenstvu i vernicima u Republici Srbiji, koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru.

“Želim vam da Božić proslavite u zdravlju, miru i u krugu svojih najbližih. Neka nas božićni praznici podsete na slogu i jedinstvo, humanost i solidarnost u vremenu koje nam je svima donelo velike izazove”, navodi se u čestitci.

Ministarka je poručila i da u ovom teško vremenu treba pronaći snage za prevazilaženje razlika i različitosti, kao i da se zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i sugrađanima krene dalje.

“Želim da vam dan Hristovog rođenja bude inspiracija i vodilja i da nas sve podseti na vrednost svakog ljudskog života. Srećan Božić”, navodi se u čestitki Obradović.

Krkobabić čestitao Božić

Ministar za brigu o selu Srbije Milan Krkobabić u čestitki za Božić poželeo je da praznik ispuni slogom, srećom i blagostanjem i domove domaćina u selima Srbije i podari veru i optimizam kojima će se izboriti sa izazovima vremena i izgraditi bolji život budućih pokoljenja.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Skupština Srbije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *