Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2020. godinu pred odbornicima

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za petak, 29. novembar, 18. sednicu Skupštine grada, sa početkom u 10 sati.

Pred odbornicima je Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2020. godinu, Predlog odluke o utvrđivanju kriterijuma i merila za obime budžeta gradskih opština, kao i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2020. godini.

Dnevnom redu su i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju urbanističkih zona i blokova za održavanje i unapređivanje svojstava zgrade na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o uslovima i načinu izmirenja dugovanja za potrošnju vode korisnika priključenih na neuslovne mreže koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda preko priključka sa blok vodomerom.

Pred odbornicima je i Predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda, Predlog odluke o izmeni Odluke o boravišnoj taksi, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, Predlogu odluke o gradskom pravobranilaštvu Grada Beograda, Predlogu odluke o povećanju osnovnog kapitala privrednog društva Sportski centar „Tašmajdan”, d.o.o.

Između ostalog odlučivaće se i o Predlogu cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda i Predlogu odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda i Grada Beča.

Pred odbornicima je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i predloga izrade planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.

Na dnevnom redu su i predlozi akata o kojima se odlučuje po skraćenom postupku, a to su predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, zatim o imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, kao i o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.

INFO 24 / foto: Beoinfo (Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *