„Pozivam Vučića da poseti CG, želim dobre odnose sa Srbijom“

Crnogorski mandatar Zdravko Krivokapić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti tu zemlju, ističući da Crna Gora želi dobre odnose sa svima u regionu, pre svega sa Srbijom.

„Prevashodno želim dobre odnose sa Srbijom, koji su, čini mi se, malo poremećeni. Želim da pozovem gospodina Vučića da poseti Crnu Goru, da mi kao dvojica političara, iako ja nisam političar, ali se nalazim na takvoj funkciji, dođemo do saznanja šta smeta relaciji odnosa i da nađemo most koji će to prevazići“, rekao je Krivokapić za TV Prva.

On je naglasio da će se, prilikom formiranja nove vlade Crne Gore, analizirati Zakon o slobodi veroispovesti, te da će se „tragati“ za najboljim rešenjem za sve zainteresovane strane.

„Zakon želim da vežem za institucionalno delovanje… Da li će to biti eliminisanje tri sporna člana i onaj deo koji se tiče evidencije i registracije ili će to biti potpuno novi zakon, zavisiće od stavova svih zainteresovanih strana“, ukazao je Krivokapić.

Crnogorski mandatar navodi i da se radi na preporodu Crne Gore, u kome svi treba da budu saučesnici, kako bi Crna Gora, ističe, napokon bila država koja će biti primer, ne samo regionu, nego i šire.

„Nas u ovom trenutku interesuje rad, red i odgovornost. Mi ćemo naći način kako da najbolje aktiviramo rad u državnoj upravi, a onaj koji ne želi da radi, moraće da snosi odgovarajuće konsekvence“, poručio je Krivokapić.

Krivokapić je najavio i da će nova vlada biti formirana do 10. ili 11. novembra.“Nemamo mnogo vremena i trebalo bi da do 10. ili 11. dobijemo novu vladu kako bismo se uhvatili u koštac sa mnogim problemima“, rekao je Krivokapić.

Ponovio je da će na ključnim mestima u vladi biti eksperti, ali i pojedini političari.“Nemoguće je u našem ambijentu da vlada bude potpuno ekspertska, ali političari koji uđu u vladu moraće da pokažu stručnost u resorima koje vode“, naveo je Krivokapić.

On nije želeo da otkrije ko će biti na čelu bezbednosnih službi, ali je istakao da tu oblast treba prepustiti profesionalcima.

“Došlo je vreme da taj sektor treba da brine samo o bezbednosti Crne Gore i njenih građana, da to bude kompetentan profesionalac koji ne razmišlja partijski i ne služi jednom čoveku“, naveo je Krivokapić.

INFO 24 / Tanjug / Foto: EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *