Povećan broj obolelih u Sremu

Na današnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica prema poslednjem izveštaju raste broj obolelih na virus kovid 19 u Sremskom okrugu. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Sremu je 203, što je za oko 100 lice više nego pre 5 dana.

U Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici leži ukupno 33 pacijenta, 2 lica su na respiratoru. Prema datim podacima, situacija u Sremu je i dalje nepovoljna, sa tendencijom povećanja broja pozitivnih na koronavirus, kažu iz Zavoda za javno zdravlje.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje primećen je kontinuirani porast broja inficiranih koronavirusom, u prethodnih 5 dana u proseku taj broj je oko 15 lica na dan.

U Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva sa infekcijom je 203 lica, od toga po gradovima taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 125 lica

Stara Pazova – 11 lica

Ruma – 13 lica

Inđija – 31 lice

Irig – 5 lica

Šid – 16 lica

Pećinci – 2 lica

U Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici trenutno leži 33 lice, od kojih je 25 pozitivno na koronavirus, a 2 lica su na respiratoru.

Kako je istakla direktorica Doma zdravlja Sremska Mitrovica, u Kovid ambulanti trenutno je 3 ekipe lekara, koji rade 24 sata. U poslednja 24 časa bilo je ukupno 92 pregleda sa simptomima koronavirusa.

Komunalna policija, komunalna i sanitarna inspekcija svakodnevno vrše provere ugostiteljskih objekata. Proteklih 5 dana nije zabeleženo kršenje propisanih mera Štaba, istakla je gradonačelnica Sremske Mitrovice

Kako je istakla doktorka Nada Zec Petković trend porasta broja inficiranih na virus kovid 19 je krenuo od 25. oktobra. kada je i počeo takozvani treći talas koronavirusa.

INFO 24 / RTV / Foto: EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *