Povećan broj obolelih u Sremu

Ukupno 3.125 akitivnih slučajeva na virus Covid19 u Sremskom okrugu, saopšteno je na današnjem Štabu za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Kako je rečeno Opština Ruma i Pećinci beleže najviši broj novoobolelih u odnosu na broj stanovnika, dok je u Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici hospitalizovano 193 pacijenta, a 20 je na respiratoru. Takođe, od danas i na teritoriji Grada Sremska Mitrovica nastupaju nove mere koje je donela Vlada Republike Srbije, a u cilju suzbijanja širenja virusa Covid 19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje najviše novoobolelih na broj stanovnika beleži opština Ruma koja je juče imala 75 novih slučajeva, kao i opština Pećinci sa 16 novih slučajeva. Kako je istakla doktorka Nada Zec Petković Sremska Mitrovica je juče zabeležila veći broj novoobolelih nego ranije čak 89.

U Kovid centru mitrovačke bolnice leže ukupno 193 pacijenta od kojih je 140 pozitivno a 2’ – oro na respiratoru. U Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva na koronavirus je 3125 od toga po gradovima i opštinama taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 839 lica
Ruma – 641 lice
Stara Pazova – 548 lica
Inđija – 459 lica
Pećinci – 274 lica
Šid – 258 lica
Irig – 106 lica

U Kovid ambulantama u Sremskoj Mitrovici u protekla dva dana povećan je broj pregleda, u proseku iznosi oko 350 pregleda dnevno. Kako su istakli iz mitrovačkog Doma zdravlja, juče je zabeleženo 131 prvi pregled i 205 kontrolnih pregleda: Takođe juče je počela komunikacija u razmeni podataka između 7. zdravstvene ambulante i bolnice.

Grad Sremska Mitrovica od danas uvodi nove mere koje su donete na republičkom nivou, a na predlog Štaba za vanredne situacije, te su neke od njih su saoštene na današnjem gradskom Štabu. Ostale mere, svi građanimogu pogledati na sajtu Grada Sremska Mitrovica.

Do sada u 51 osnovnoj i 21 srednjoj školi u Sremu zabeleženo je ukupno 24 učenika i 18 nastavnika koja su bila pozitivna na korona virus, a koja su bila zaražena van škoskog sistema, rečeno je na današnjem Štabu.

INFO 24 / RTV / Foto: EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *