POTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANJU MERA ENERGETSKE SANACIJE

Potpisivanje trojnog ugovora o sufinansiranju mera energetske sanacije na teritoriji grada Šapca upriličeno je juče u Gradskoj kući. Ugovor je u ime Grada Šapca potpisao zamenik gradonačelnika Blaža Knežević sa građanima (kao krajnjim korisnicima) i izvođačima radova (kao direktnim korisnicima).

,,Grad Šabac raspisao je javni konkurs za zamenu i ugradnju dotrajale stolarije, toplotnih pumpi i kotlova na pelet i gas i prema kriterijumu bodovanja uslove je ispunilo 75 građana. Potpisali 62 ugovora za zamenu i ugradnju stolarije, osam za zamenu i ugradnju kotlova na pet i gas i pet za zamenu i ugradnju toplotnih pumpi”, rekao je Blaža Knežević i podsetio da je ovo zajednički projekat Grada i Ministarstva rudarstva i energetike, za koji su izdvojili ukupno 10 miliona dinara.

,,Želim da se zahvalim sugrađanima na učešću u ovom projektu, a i izvođačima koji će voditi posao kako bi se projekat realizovao do marta 2023. godine. Verujem da je projekat od izuzetnog značaja za sve i nastavićemo da finansiramo ovakve i slične projekte i u narednom periodu”, poručio je Knežević.

Rajko Mićić, jedan od sugrađana, koji je potpisao ugovor o zameni i ugradnji toplotne pumpe, kaže da je bio prijatno iznenađen kada su ga pozvali iz Gradske uprave i naglašava da je sada u mogućnosti da reši problem grejanja u porodičnom domu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *