Poštujemo prijatelje, čuvamo narod

Pod utiskom sam dva događaja. Oba se tiču aktuelnih tema i interesa Republike Srbije.

Prvi je vezan za odličan odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pitanje slovenačke novinarke u vezi uvođenja sankcija Rusiji. Na pitanje vezano za ne-uvođenje sankcija Rusiji, predsednik Vučić je rekao da Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije kao Slovenija, Francuska, Amerika.

“Kako ja da objasnim narodu da uvodimo sankcije Rusiji, a ne Sloveniji. Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a Slovenija jeste. Zašto onda da ne uvedemo sankcije Sloveniji? Uzeo sam primer Slovenije, koja nam je prijateljska zemlja, ali se to odnosi i na Francusku, Ameriku… Da ne bude da se plašim da spomenem njihova imena. Molim Vas da se nekad stavite u naše cipele i da razmislite šta je realno. Predsednik Pahor je među retkima koji nas razume”, rekao je Vučić.

Druga tema je vezana za posetu premijerke Ane Brnabić južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji. Poseta u pravom trenutku.

Prenela je jasnu poruku predsednika Srbije.

Prenela je poruku mira, stabilnosti i tolerancije. 

Prenela je poruku da će Srbija uvek biti uz naš narod. Posebno je važno što je posetila Kosovo i Metohiju u ovom teškom trenutku kad smo uspeli da sačuvamo mir.

Interes svih nas je mir i stabilnost. Vlada Srbije je na teritoriji Kosmeta proteklih godina investirala više nego u poslednjih 40 godina.

Citiraću premijerku Anu Brnabić:

“Želimo da porodice ovde ostanu, napreduju imaju kontinuiran porast plata i penzija. Današnja poruka je mir, stabilnost i tolerancija i to je jedina budućnost za sve nas. Mi ćemo biti uz naš narod, a posebno mi je drago što sam ovde i nastavljamo da se borimo uz pomoć i podršku predsednika Aleksandra Vučića”.

Poruka je jasna.

Srbija je još jednom pokazala kroz ove navedene primere kako država vodi računa o svom interesu i narodu, kao i prijateljima u svetu, koji poštuju naš teritorijalni integritet.

Živela Srbija!


Uglješa Mrdić

6. septembar 2022. godine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *