Posle pola veka MOSI igre u Užicu

Nakon pola veka MOSI igre 2022. godine, biće održane u Užicu. Tako je danas odlučeno na redovnoj Skupštini MOSI igara u Novoj Varoši. Pomoćnik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić, koji je i koordinator inicijativnog odbora za organizaciju MOSI igara u Užicu, je nakon današnje zvanične potvrde domaćinstva Užicu naveo:

„Užički sportisti će imati priliku da pred domaćom publikom nastupe i brane boje našeg Užica. Izborili smo se za organizaciju igara i siguran sam da ćemo, uzimajući u obzir postojeću sportsku infrastrukturu i smeštajne kapacitete, napraviti organizaciju igara kakva do sada nije viđena. MOSI igre su u poslednjih nekoliko godina u velikoj meri dobile na značaju i sve veći broj lokalnih samouprava ističe interesovanje i učestvuje na takmičenju. Siguran sam da će za dve ipo godine kada u Užicu budu održane MOSI igre, biti to jedan festival mladosti i sporta gde će preko 3000 mladih ljudi učestvovati i u sportskim događajima, ali i u svim ostalim pratećim sadržajima.“

„Ovo je veliki uspeh za nas, ali ujedno i velika obaveza i izazov, i siguran sam da ćemo opravdati ukazano poverenje. Užice će u tih nekoliko dana, koliko traju igre, biti sportski i kulturni centar regiona.“- naveo je Nešić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *