“Posadi svoj hlad” – podela 300 hiljada sadnica belog jasena

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) saopštila je danas da se uključila u akciju “Posadi svoj hlad”, čiji je cilj da se u 2021. godini podeli 300.000 sadnica belog jasena.

Pokretači ove akcije su nevladine organizacije “Let’s do it Serbia” i “Zeleni razvojni centar” iz Sremske Mitrovice, a ideja koja leži iza akcije je da što više građana u svojim dvorištima ili na posedima zasadi “svoje drvo“.

Sadnica se dobija besplatno preko lokalne samouprave, a jedina obaveza učesnika je da fotografiju sa posađenim jasenom pošalje organizatoru.

Jesenja sadnja je uspešno realizovana i posađeno je 30.000 stabala širom Srbije.

Građanima koji su želeli da učestvuju u ozelenjavanju svog okruženja, a nisu imali prostor gde da zasade, pojedini gradovi i opštine obezbedili su površine. pa su sadnice nikle na zelenim javnim površinama, u dvorištima škola i vrtića.

Trenutno više od 60.000 građana iz 140 opština Srbije čeka priliku da “posadi svoj hlad“, a svako posađeno drvo biće obeleženo natpisom na kome će se nalaziti ime učesnika akcije i datum sadnje, dodaje se u saopštenju. 

INFO 24 / FoNet / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet