Popović posetio inovaciono-razvojni centar Huaveja u Beogradu: Huavej ovde došao da ostane dugo

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas Inovaciono-razvojni centar kompanije Huavej u Beogradu i tom prilikom izjavio da je „Huavej u našu zemlju došao sa namerom da ovde ostane dugo“.

„Ovo je prvi Inovaciono-razvojni centar kompanije Huavej u našoj zemlji i najbolji deo globalne infrastrukture ove kompanije, koji danas imamo priliku da vidimo i u Beogradu“, izjavio je Popović.

On je naveo da će korisnici ovog visoko-razvijenog tehnološkog Centra biti svi oni koji u Srbiji sarađuju sa Huavejom, lokalni partneri, državne institucije, državna administarcija, kao i privatne kompanije.

„Od posebnog je značaja to što će korisnici ovog Inovaciono-razvojnog centra biti univerziteti, fakulteti i mladi talenti“, kazao je Popović i dodao da će Vlada Republike Srbije nastojati da još više približi globalne inicijative ovog tehnološkog giganta srpskim studentima i startapovima.

Ministar Popović je rekao da je „Huavej“ kao svetski lider u veštačkoj inteligenciji prepoznao izuzetan razvojni potencijal u Beogradu, jer Srbija ima daleko najbolje inženjere u ovom delu Evrope.

Nenad Popovic u obilasku kompanije Huawei
Nenad Popović u obilasku kompanije Huawei

„Potencijal koji naša zemlja poseduje u vidu znanja i talenta mladih inženjera postao je sinonim za Srbiju u svetu. Siguran sam da će naši mladi talenti, inovatori i tehnološki preduzetnici razmenom znanja i iskustva sa kineskim kolegama u oblasti veštačke inteligencije, blokčejna, novih tehnologija značajno doprineti unapređenju razvoja ekonomije zasnovane na digitalizaciji i novim tehnologijama“, rekao je Popović.

Ministar Popović prethodno je obišao inovacioni i data centar kompanije Huavej i upoznao se sa najnovijim tehnološkim i inovacionim rešenjima ove kompanije u domenu pametnih i bezbednih gradova.

On je izjavio da Srbija ima veliku čast što je prvi Istraživačko-razvojni centar otvoren baš u Beogradu i izrazio uverenje da će se on u budućnosti širiti.

„Huavej je danas među tri najinovativnije kompanije u svetu i siguran sam da će mladi talenti i inženjeri iz Srbije kroz rad u ovakvom Centru imati mogućnost da koriste najbolje resurse i razviju najbolje ideje koje će biti od izuzetnog značaja za inovacionu i tehnološku zajednicu u Srbiji u budućnosti“, zaključio je Popović.

Nakon obilaska inovacionog i data centra, Popović je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije Huavej u Srbiji tokom kojeg je potvrđena odlična saradnja države i ovog tehnološkog giganta kroz različite zajedničke inicijative u oblasti digitalizacije, obrazovanja, nauke, inovacija i razvoja pametnih rešenja za potrebe javne uprave.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *