Popović Ivković: Videli smo Đilasovu verziju „boljeg života“

Videli smo bolji život Dragana Ðilasa za 10 godina njegove vladavine, nije se libio da iz gradskog budžeta uzme skoro 400.000 dinara, a da je pritom prisustvovao samo jednoj sednici, istakla je danas član Predsedništva Srpske napredne stranke Biljana Popović-Ivković.

„Koliko vredi Ðilas posle desetogodišnje vladavine i čerupanja državnih preduzeća svakom čoveku bi se zavrtelo u glavi. On lažno predstavlja sebe javnosti Srbije kao Prometeja budućnosti, samo da bi reprizirao epizode iz svog prethodnog političkog “boljeg života“ koji je doneo vrtoglavih 619 miliona evra prometa njegovim firmama i život istinskog tajkuna, uz kuće, stanove, putovanja, školovanja u Londonu“, naglasila je u saopštenju Popović-Ivković.

Ukazala je da, poređenja radi, svi nastavnici i prosvetni radnici u Srbiji za 10 godina Ðilasove vladavine nisu zaradili ni blizu toliko.

Podsetila je da samo prijavljena imovina ovog tajkuna ostvarena u periodu obavljanja najviših državnih funkcija iznosi 25 miliona evra, a 1.000 nastavnika sa prosečnom platom koja je veća od 500 evra, koja je u Ðilasovo vreme bila oko 300, godišnje primi šest miliona evra.

„Da bi jedan prosečan prosvetni radnik zaradio koliko i Ðilas potrebno je da radi više od 4.100 godina, jedan period koji bi trajao od vremena egipatskih faraona do današnjih dana. Za 25 miliona evra koliko je spakovao u svoj džep, 1.000 prosvetnih radnika treba da radi četiri godine, a za 619 miliona evra koliko su prometovale njegove firme hiljadu prosvetnih radnika bi moralo da radi više od jednog veka“, navela je ona.

Kaže da je još jednom pokazao koliko nisko u svom licemernom i patetičnom nastupu u cilju skretanja pažnje javnosti sa pitanja kako je postao milijarder i najimućniji čovek u Srbiji obavljajući najviše državne funkcije, dok su u isto vreme njegove privatne firme poslovale sa državnim preduzećima, Telekomom i RTS-om.

„Odlično je bilo samo njemu. Licemerje ovog tajkuna, njegove perfidne igre moći i biznisa koje su mu donele milionsko bogatstvo ostaće upisane u analima srpske političke scene“, istakla je Popović-Ivković.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *