Popović i Bocan-Harčenko: nastavak intenzivne ekonomske saradnje

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su danas u Beogradu i tom prilikom izrazili punu posvećenost dve zemlje nastavku intenzivne ekonomske saradnje u budućnosti.

Ministar Nenad Popović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko

Popović je pozvao ruske kompanije da ulažu u Republiku Srbiju istakavši da postoje brojne pogodnosti koje je Vlada Republike Srbije spremna da pruži zainteresovanim investitorima. “Srbija je lider u privlačenju investicija u ovom delu Evrope. Imamo najbolje inženjere, odlične tehničke kadrove, zahvaljujući razvoju dualnog obrazovanja, a za ruske kompanije je posebno značajno to što ne postoje carine za izvoz robe iz Srbije u Evropsku Uniju”, rekao je Popović.

Ministar Nenad Popović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko

Ministar je istakao da putujući kroz Srbiju poziva mnoge kompanije i privrednike da se više orijentišu ka izvozu na rusko tržište. “Srbija je jedina zemlja na svetu koja ima mogućnost bescarinskog izvoza na tržište Rusije i Evroazije. Treba više da koristimo tu mogućnost i ja ću se sa svoje pozicije u Vladi Srbije truditi da neprestano razvijamo državne mehanizme za podsticanje većeg izvoza u Rusiju. To je budućnost koju su prepoznale i mnoge razvijene evropske zemlje, kao sto su Nemačka, Italija i Austrija”, rekao je Popović.

Ministar Nenad Popović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko

Ambasador Rusije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo odličnom političkom i ekonomskom saradnjom dve zemlje, posebno istakavši značaj te saradnje tokom krize izazvane korona virusom.

Ministar Popović zahvalio je ambasadoru Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.

INFO 24 / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *