Položen venac na spomenik sovjetskim ratnim veteranima na Avali

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović položio venac na Spomenik poginulim sovjetskim ratnim veteranima na Avali povodom Dana pobede nad fašizmom. Venac je položio i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko.

Mladenović je ovom prilikom istakao da danas ceo svet slavi Dan pobede koji je pre 75 godina označio kreiranje novog svetskog poretka.

To možemo da zahvalimo upravo ljudima koji su dali svoj život za slobodu, za istinu i na taj način omogućili svetu da danas funkcioniše u jednom koliko toliko demokratskom poretku uvažavajući veličinu onih koji su najjači, ali i identitet onih malih. Sećajući se onih koji su dali svoj život ne smemo da dozvolimo da ta njihova žrtva bude zloupotrebljena i revizijom istorije postavljena na jedan drugačiji način. I pobeđeni i pobednici danas žive u miru i nadam se da će tako i ostati, ali upravo da bi se izbeglo ponavljanje svega onoga što nam se desilo moramo stalno da se podsećamo na one koji su dali najveći doprinos i pretrpeli najveće žrtve – istakao je Mladenović.

On je posebno naglasio da je ovo trenutak kada srpski narod može sa ponosom da kaže da je bio na strani onih koji su pobedili i da zahvaljujući svim žrtvama danas ima svoju slobodnu, samostalnu i nezavisnu državu.

Uz ambasadore i predstavnike ambasada Belorusije, Azerbejdžana, Ukrajine, Kazahstana i Jermenije, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i građani.

INFO 24 / Beoinfo / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *