Policijska akcija u Kraljevu: 6 uhapšenih zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole JP “Elektroprivreda Srbije”, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i jednu osumnjičenu za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Uhapšeni su Đ. A. (1982) odgovorno lice ogranka “Elektrodistribucija” u Кraljevu, zaposleni na rukovodećim mestima u ovom ogranku M.S. (1966), LJ.P. (1957), D.M. (1974) i G.M. (1967), kao i radnik M.R. (1984), koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i V.К. (1974) bivši zaposleni u Privrednom društvu “Eurotermik” d.o.o, osumnjičen za falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da su Đ.A., M.S., G.M., LJ.P., D.M. i M.R. tokom 2017. godine, suprotno važećim procedurama JP “Elektroprivreda Srbije” doneli više zvaničnih dokumenata sa neistinitim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje mini hodroelektrane “Dubočica 2” na distributivni sistem električne energije.

V.К. se sumnjiči da je svojim faksimilom i pečatom overio dokument da je „Eurotermik“ izvela radove na izgradnji dalekovoda putem kojeg se ova mini hidroelektrana priključila na sistem električne energije, iako je znao da ova firma to nije uradila.Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu.

Raski.rs / Kurir.rs / foto: Profimedia

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *