Pohvala za hrabru borbu protiv mafije

Borba protiv mafije dala je ozbiljne rezultate. Svaka čast predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i njegovim saradnicima. Svaka čast i Bezbednosno-informativnoj agenciji i Tužilaštvu na hrabrosti, efikasnosti, sjajnim akcijama i brzim reakcijama u borbi protiv mafije.
Želim da pohvalim poslednje izveštaje o radu MUP-a, o radu unutrašnje kontrole policije i o stanju bezbednosti u Srbiji.
Svaka čast ministru policije Aleksandru Vulinu i Radnoj grupi MUP-a koja je utvrdila da je došlo do nelegalnog prisluškivanja predsednika Vučića i njegove porodice i najbližih saradnika.
Svaka čast na svim sjajnim akcijama hapšenja i privođenja osumnjičenih za najteža krivična dela. Razbijen je mafijaški klan Velje Belivuka, drugi klanovi i pokazano je da nema zaštićenih bez obzira da li su u MUP-u ili u drugim institucijama na pozicijama.
Ni u jednom od 1.882 nelegalno prisluškivanih razgovora predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice sa 26 osoba koje su bile pod operativnim obradama, nije bilo nijednog elementa prekršajnog ili krivičnog dela.
Kako je naveo ministar Vulin “ako ne verujete MUP-u, morate verovati tužilaštvu jer su te dve institucije nezavisno imale uvid u te razgovore. Da je samo jedan od tih 26 bio optužen pa osuđen, pa da kažete. Ali, nijedan“.
Za određene osobe tražena je dozvola pravosudnih organa da se stave „na mere“, sa obrazloženjem da je „kriminalac ovakav ili onakav“ i to je odobravano.
Tih 26 lica nisu bili kriminalci, nego ljudi koji su imali samo jednu zajedničku crtu – imali su vezu sa Vučićem ili članovima njegove porodice.
Mnogi od tih razgovora su brisani i sada se time bavi sektor unutrašnje kontrole.
Želim da policija nastavi sa istragama do kraja i kada je u pitanju prisluškivanje predsednika Vučića i saradnja pojedinih policajaca sa mafijom koja je monstruozno ubijala i mlela ljude i činila brojna zlodela. Neka nastave sa žestokim obračunom sa svim klanovima i kriminalnim grupama.

Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *