Podneta krivična prijava protiv Zorana Živkovića zbog širenja panike i iznošenja lažnih informacija

Danas popodne održana je sednica Štaba za vanredne situacije. Na njoj je potrđeno da na području ljiške opštine ima ukupno 11 obolelih od korona virusa, uključujući i 3 nova slučaja od jutros. Do sada je ukupno testirano 35 stanovnika ljiške opštine, dok se sutra očekuje još 13 lica koja će biti podvrgnuta testiranju. Najviše pažnje posvećeno je situaciji u Domu zdravlja ” Ljig”. Takođe, konstatovano je da za sada ova ustanova funkcioniše i u stanju je da sprovodi sve redovne obaveze. Najugroženiji deo službe su vozači, pa je Štab naložio ovoj ustanovi  da angažuje volontere ili ugovorom o delu primi potreban broj ljudi koji bi obavljali posao vozača.

Štab za vandredne situacije, Ljig / Foto: INFO 24

Konstatovano je da je najveći broj zaraženih u valjevskoj bolnici i to pacijenti sa dijalize. Kao bespotrebno smatra se i širenje panike za još nepotvrđene rezultate na jučerašnjoj konferenciji Stručno- operativnog tima Valjevo , koju je održao njen šef  dr Zoran Živković, “upozoravajući na  Ljig kao potencijalno novo  žarište” i iznošenjem neistina da je pacijent inače zaposlen u Službi hitne medicinske pomoći u Ljigu, kod koga je potvrđen korona virus, zbrinut u KBC ” Zemun”.

-Naš sugrađanin, radnik ljiškog Doma zdravlja, nikada nije bio hospitalizovan u KBC ” Zemun” već u ” Seltres” u Mladenovcu. Iznošenjem još uvek nepotvrđenih informacija i neistina oko hospitalizacije, kod stanovnika ljiške opštine koja je i pre rezultata označena kao potencijalno žarište stvorila se velika i bespotrebna panika.

Štab za vanredne situacije Opštine Ljig podneo je krivičnu prijavu nadležnim organima radi sankcionisanja zbog nepotrebnog širenja panike i iznošenja nepotvrđenih informacija od strane dr Živkovića.- saopštili su nadležni iz ljiškog Štaba za vanredne situacije.

Za INFO 24 iz Ljiga, Nada Dželebdžić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *