Počinje rekonstrukcija kraljevačkog parka kod železničke stanice: Prvi korak zamena rasvete

Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu konačno će započeti realizaciju rekonstrukcije parka kod ovdašnje železničke stanice u koji, osim redovnog održavanja i sitnih popravki i “krpeža” gotovo ništa nije ulagano duže od četiri decenije.

Kako saznajemo u ovom preduzeću, najpre je planirana kompletna zamena dotrajale javne rasvete za šta je već opredeljeno tri miliona dinara.

– Postojeća i dotrajala rasveta biće zamenjena savremenom i štedljivijom LED rasvetom. Rok za završetak je 45 dana. To je samo prvi korak u potpunoj rekonstrukciji devastiranog parka u narednom periodu koji bi zbog obližnjeg velikog naselja „Moša Pijade“, kao i železnčke i autobuske stanice, trebalo da bude lepa slika grada i pozitivan utisak onih koji u njega pristignu – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta.

I stanari obližnjeg naselja slažu se da je rekonstrukcija parka više nego neophodna, ali istovremeno ukazuju i na još neke probleme koje nadležni moraju da reše.

– Kroz park bukvalno prolazi saobraćajnica, da li legalna ili ne to niko ne zna, koja vodi do kafana na njegovom obodu. Kola tuda redovno jurcaju, a kroz mračni park svakodnevno prolaze deca koja iz obližnjih škola, kao i đaci koji putuju – poručuju stanovnici naselja „Moša Pijade“. – Osim toga neophodna je parkovska služba i uvođenje pravila za manifestacije koje se, najčešće u privatnoj režiji, ovde održavaju.

INFO 24 / Novosti / Foto: Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *