Počinje rekonstrukcija električne mreže u Kosjeriću duge 21 kilometar

Na teritoriji opštine Kosjerić biće urađena rekosntrukcija dotrajale električne, distributivne mreže u dužini od 21 kilometar,najavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

“Uređena saobraćajna i energestska mreža su dva osnovna preduslova za bolji život naših građana. Nije u problem količina električne energije jer nje ima, ali je bitna stabilnost snabdevanja i da meštani ne osećaju smetnje. Zato se toliko ulaže u energetsku mrežu, naročito u ovaj kraj koji je strateški jako važan jer će ovuda prolaziti transbalkanski koridor visokonaponske mreže, a Srbija će na taj način postati nezaobilazna ruta u prenosu energije”, rekla Mijalovićeva.

Ministarka je tokom posete Kosjeriću obišla i gradsku toplanu koja će do naredne grejne sezone sa mazuta biti prebačena na gas što će doprineti čistijem vazduhu u Kosjeriću.

“Činimo sve što možemo da Kosjerić diše čistiji vazduh, gradska toplana biće prebačena na prihvatljiviji energent, a radimo da ta praksa zaživi i kad su u pitanju individualna ložišta”, istakla je Mihajlovićeva.

Predsednik opštine Žarko Đokić istakao je kako su resorna ministartsva 24 sata dostuna za probleme građane Kosjerića.

“Rekonstrukcija niskonaponske mreže je od vitalnog značaja za meštane mnogih sela koji se bave poljoprivredom, za ovaj projekat biće izdvojeno 55 miliona dinara. Vest koju su Kosjerci dugo čekali svakao je prebacivanje gradske toplane sa mazuta na gas. Ti radovi će biti gotovi do početka naredne grejne sezone”, istakao je Đokić.

Narodni poslanik Krsto Janjušević istakao je da je u toku realizcaija brojnih kapitalnih projekata, a energetska stabilnost i saobraćajna infrastruktura su preduslovi za razvoj svake opštine, ali i za dolazak novih investitora.

“Svi oni postavljaju upravo ta pitanja, a mi smo sada kao država konačano spremni da im odgovorimo i da im obzebdimo uslove za poslovanje, a samim tim i građani da žive bolje”, rekao je Janjušević.

INFO 24 / GZS / Foto: RINA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *