Počeli radovi na uređenju Karađorđeve ulice na Umci

Ekipe JKP „Beograd put“ počele su radove na uređenju Karađorđeve ulice u naselju Umka, saopšteno je iz opštine Čukarica.

Kako se navodi, reč je o kompletnom uređenju kolovoza jedne od najvažnijih saobraćajnica u ovom čukaričkom naselju, čije će asfaltiranje biti od velikog značaja ne samo za stanovnike Umke, već i žitelje Velike Moštanice i Pećana, koji ovu saobraćajnicu koriste kako bi došli do Obrenovačkog puta i centra Beograda.

Radove su obišli predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i član opštinskog Veća Čedomir Sovtić.

Počeli su radovi na skidanju pohabanog sloja asfalta i priprema za presvlačenje kolovoza novim slojem asfalta u Karađorđevoj ulici na Umci. Pored uređenja kolovoza  dužini od 1.500 metara u planu je i popravka ivičnjaka na mestima gde je neophodno. Ovo je veoma važna saobraćajnica kojom prolazi veliki broj vozila i javni gradski prevoz, te je bila na listi prioriteta za uređenje – rekao je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

On je dodao da se uprkos vanrednom stanju radi ravnomerno u svim delovima opštine, te se nastavljaju i u Ulici Žikice Jovanovića-Španca u Železniku, gde je skinut stari asfalt i zamenjena kolovozna konstrukcija u više od pedeset odsto saobraćajnice koja je duga oko kilometar.

Nedavno je izgrađena i Ulica Blagoja Kazandžije u naselju Sremčica u dužini od oko 300 metara, koja prethodno nije imala nikakvu podlogu. U naselju Velika Moštanica u toku je izgradnja odvojka Ulice 7. jula u dužini od 500 metara, a u planu je i kompletna rekonstrukcija Moštaničke ulice u dužini od 800 metara – rekao je Kolarić i naglasio da su sredstva za uređenje ovih nekategorisanih puteva obezbeđena iz kapitalnog budžeta Opštine.

Kolarić je dodao da je sve spremno i za uređenje atarskih puteva, što je veoma važno za veliki broj poljoprivrednika koji žive u prigradskim delovima Čukarice. U toku su radovi na uređenju puteva u ostružničkom ataru – Sušića lug i Rankovića brdo, koji predstavljaju prilaze za više od 250 hektara obradivih površina. Odmah po završetku ovih radova će se preći na uređenje atarskih puteva na delu između atara Sremčice i Velike Moštanice.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *