Počele sa radom robna, zelena i mlečna pijaca

Na današnoj konferenciji za novinare Komandant štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević rekao je da su u protekla 24 sata pristigli svi rezultati na koje se čekalo prethodnih dana. Još 3 lica su pozitivna na Kovid 19, te je ukupan broj zaraženih u Gornjem Milanovcu sada 27, od kojih su dva lica nažalost preminula, a pet ih je izlečeno.

“Epidemiološka slika se popravlja. Juče su uzeta samo 4 brisa što znači da se situacija smiruje, ali to nikako ne znači da sad treba da se opustimo. Počinje postepeno ublažavanje svih mera koje je donela Vlada Republike Srbije. I dalje moramo biti disciplinovani, i dalje moramo održavati socijalnu distancu kako bismo priveli ovu pandemiju kraju” – rekao je Kovačević.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 247 lica i u taj broj ulaze i kontakti novozaraženih. Inače, od danas, policijski čas će trajati sat vremena kraće, počinje od 18 časova i traje do 5 ujutru narednog dana. Radno vreme maloprodajnih objekata je od 7 do 17 časova. Građanima starijim od 65 godina dozvoljena je polučasovna šetnja utorkom, petkom i nedeljom od 18 do 1 posle ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja.

“Takođe, od danas, dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničara, vulkanizera, obućara, krojača, usluga hemijskog čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo, dakle, knjižare, trgovci motornih vozila, bicikala, nautike, tehničke robe i građevinskog materijala. Dozvoljen je rad zelene, mlečne i robne pijace uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa.” – objasnio je Kovačević, a od sutra počinje primena i jedne nove mere. JKP Gornji Milanovac počeće sa dezinfekcijom svih zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, uključujući i stepeništa, liftove i sve ostale prostorije koje koriste svi stanari.

Što se tiče podele paketa pomoći, oni su dostavljeni predsednicima u većini mesnih zajednica, koji dalje vrše raspodelu prema već određenom planu.

“Jutros su iz Hale Breza odvezeni paketi za Lunjevicu, Boljkovce, Šilopaj, Ručiće, Ljutovnicu, Kalimaniće, Nakučane i Reljince. To će u toku dana biti isporučeno predsednicima mesnih zajednica koji će pakete dalje distribuirati korisnicima pomoći. Od sutra kreće raspodela paketa na gradskom području i ukoliko bude potrebe, tj. ukoliko nam se ljudi budu javljali da nisu dobili pakete u prvom krugu, mi ćemo napraviti još jednu izvesnu količinu paketa kako bismo pomogli svima kojima je pomoć neophodna” – rekao je Kovačević.

Prema izveštaju, u protekla 24 sata na teritoriji naše opštine jedno lice prekršilo je meru zabrane kretanja za vreme policijskog časa i kod sudije za prekršaje izrečena mu je novčana kazna.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *