Počela rekonstrukcija Trga Dušana Jerkovića

Obilaskom Trga Dušana Jerkovića i pripremama za ograđiavnje, 19. novembra počeli su prvi radovi na njegovoj rekonstrukciji. Stručnjaci iz firme Bauesen iz Lazarevca, koja je dobila posao, zajedno sa predstavnicima Javnog komunalnog preduzeća 12. septembar iz Bajine Bašte i arhitektom Milošem Petkovićem, autorom plana rekonstrukcije, sačinili su plan ograđivanja Trga i odredili koridore kojima će građani moći da se kreću na tom delu grada.

Danas počinjemo sa ograđivanjem gradilišta kao bi ga formirali i odmah počeli sa planiranim radovima. Najpre će se rušiti postojeće ploče, odvoziti materijali i tako vršiti proprema za dalje radove. Ostavlanjem koridora, omogući ćemo građanima da imaju prolaz kroz Trg – kaže Mirko Živanović, predstavnik firme Bauesen.

Projekat rekonstrukcije trga

Kao što je rekao Mirko, danas počinjemo sa ograđivanjem gradilišta i pripremnim radovima pod kojima se podrazumeva uklanjanje svih žardinjera i ostalog što je neophodno. Zatim nastupaju zajedno na sanaciji kanalizacione i vodovodnemreže komunalci i radnici Bausena. Potrudićemo se da gradilište bude maksimalno obezbeđeno sa prolazima do objekata kao što su banke robna kuća, Nacionalni park Tara, trgovine i Opština – objašnjava arhitekta Miloš Petković.

Petković naglašava  da će dinamika radova zavisiti od  podzemne infrastrukturne mreže, koja je velika nepoznanica, i vremenskih prilika. Konačan završetak bi trebao biti kraja maja iduće godine.

Razmatranje projekta na licu mesta

 Autor/Foto: M. Andrić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *