Počela rekonstrukcija Malog parka

Počela je rekonstrukcija platoa oko česme u Malom parku u centru Užica. Vrednost investicije je 18 miliona dinara, a rok do kada bi izvođač radova „Stabil pro“ trebalo da završi posao je 60 dana.

Površina rekonstrukcije dela partera Malog parka je oko 400 metara kvadratnih. Sa njega će biti skinut postojeći asfalt i postavljene granitne ploče u skladu sa onima koje su postavljene na platou ispred zgrade Gradske skupštine i na Vlajkovom trgu. Postojeće kamene kocke oko česme na kojima se sedelo, biće zamenjene izlivenim betonskim klupama obloženim masivnim daskama od ariša.

Po rečima Tihomira Petkovića, doskorašnjeg gradonačelnika Užica, sada narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije, jedan od ključnih ciljeva kojim se rukovodilo bivše gradsko rukovodstvo, koje je u prethodnih šest godina predvodio, bio je i ambijentalno uređenje užičkog gradskog jezgra.

Tihomir Petković, grad Užice

„Da bismo sačuvali urbano gradsko jezgro po kojem je naš grad poznat u Srbiji, ali i još više naglasili njegov urbani karakter, angažovali smo cenjenog arhitektu prof. Vladimira Lojanicu. Verujemo da smo zahvaljujući njegovim idejama i ulaganju Grada Užica, uspeli i da smo dobili uži deo grada koji će još više biti prepoznat“ – rekao je ovim povodom Petković i naveo da je rekonstrukcija Malog parka nastavak realizacije ovog cilja, jer će biti sprovedena na osnovu ideje profesora Lojanice. Zelenilo kojim obiluje Mali park neće biti smanjivano niti sužavano.

Petković je podsetio da je Grad Užice od 2018. godine do danas realizovao više investicija vezanih za parterno uređenje centra grada po idejama prof. Lojanice, počev od platoa ispred Gradske kuće, trotoara u bloku C, Vlajkovog trga i sada, do Malog marka. Tako je u ovom periodu, ne računajući rekonstrukciju Malog parka, uloženo oko 90 miliona dinara u uređenje oko 3.200 metara kvadratnih prostora u užem gradskom jezgru.

INFO 24 / Infoera / Foto: grad Užice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *