Počela prijava za akciju „Uredimo zajedno”

JKP „Zelenilo – Beograd” i ove godine, deveti put zaredom, organizuje „Uredimo zajedno”, akciju uređenja i ozelenjavanja međublokovskih zelenih površina, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Stambene zajednice mogu prijaviti predloge za ozelenjavanje i uređenje zelene površine u okviru svog stambenog naselja „Zelenilu”, koje će obezbediti sav potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno, na zadovoljstvo učesnika u akciji.

Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu preduzeća (www.zelenilo.rs).

Popunjenu prijavu potrebno je poslati na mejl adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo – Beograd”, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan broj 8, 11000 Beograd, sa naznakom – za akciju „Uredimo zajedno”. Prijavljivanje počinje danas, 20. februara, i trajaće do 28. februara.

O tome koliko je interesovanje građana da se aktivno uključe u uređenje svog okruženja govori podatak da je u prethodnim godinama na ovaj način uređeno više od 1.800 lokacija na teritoriji deset gradskih opština. Broj lokacija koje stambene zajednice prijavljuju za ovu akciju je iz godine u godinu sve veći.

Realizacija akcije obuhvata nekoliko faza: prvo, stambene zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni. U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka, i postavljanje parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera). Građevinski radovi kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju „Uredimo zajedno”.

Po isteku roka za prijavljivanje, stručnjaci iz „Zelenila” obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva, nakon čega će uslediti uređenje predmetne površine. Stambena zajednica i JKP „Zelenilo – Beograd” potpisuju protokol o saradnji na realizaciji akcije „Uredimo zajedno”.

Cilj akcije je uključivanje građana u uređenje njihove neposredne životne okoline. Iz „Zelenila” pozivaju stambene zajednice da se prijave za učešće i time svoje okruženje učine još kvalitetnijim, zdravijim i lepšim za život.

3 thoughts on “Počela prijava za akciju „Uredimo zajedno”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *