Plaketa mitrovačkom „Vodovodu“ zbog borbe protiv korone

Na svečanosti održanoj u Beogradu, u Domu garde na Topčideru, uručena su vojna priznanja i zahvalnice kompanijama među kojima je i mitrovačko JKP „Vodovod“.

Osim kompanijama zahvalnice su podeljene i pojedincima i medijima koji su donirali sredstva i pružili podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19.

U prisustvu članova kolegijuma ministra odbrane Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je ovo priznanje v.d. direktoru sremskomitrovačkog „Vodovoda“ Borislavu Babiću.

Za vreme vanrednog stanja JKP „Vodovod“ proizvodilo je i distribuiralo sredstvo za dezinfekciju – rastvor natrijum hipo-hlorita za potrebe strateški važnih ustanova i institucija u Srbiji, pre svega zdravstvenih i vojnih. Među prvim je kompanijama koje je slalo pomoć Kikindi i Valjevu koji su u tim trenucima bila žarišta ovog virusa. Osim institucijama, i svim građanima je bilo dostupno ovo sredstvo.

Direktor mitrovačkog Vodovoda istakao je da je značaj ove plakete za preduzeće i za njega lično jer je primećen veliki rad i trud. Bio je izazov istovremeno proizvoditi kvalitetnu i bezbednu vodu kao najvažniji resurs i sredstvo za dezinfekciju koje je na vreme stizalo u sve ustanove koje su bile na udaru.

Mitrovački „Vodovod“ i dalje proizvodi i distribuira rasvor natrijum hipo-hlorita bolnicama ali i školama i vrtićima koje su ponovo počele sa radom i gde je neophodna dezinfekcija.

Sremski Portal / rtv.rs / Foto: rtv.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *