Pijaca Palilula – pijaca budućnosti

Pijaca na Paliluli je najveća i najznačajnija investicija JKP „Gradske pijace“.  Moderna, atraktivna, zatvorena pijaca prostire se na 12.689 kvadrata i zauzima 4 novoa i kao takva predstavlja novi koncept izgleda gradskih pijaca. 

Dva nivoa su pod zemljom u odnosu na ulicu Ilije Garašanina, dok se iz ulice 27. marta nalazi suteren u kome je smeštena mlečna hala, menjačnica, zanatski deo, magacinski deo sa hladnjačama Na nivou ispod, nalazi se parking prostor za posetioce sa 80 parking mesta. Pijačni plato smešten je u nivou prizemlja, a umesto klasičnih tezgi na njemu se nalaze modularni boksevi i moderne tezge. Kao i uvek, i ovih dana na pijaci je velika ponuda svih proizvoda. A da li ima dovoljno potražnje…

“Mi na ovoj pijaci godinama prodajemo naše proizvode. Kupaca ovih dana ima, ali u nešto manjem broju. Ipak, snalazimo se. Korna je učinila svoje, ali biće bolje. A što se tiče uslova koje nam pijaca daje, fenomenalni su”, kaže Nataša Milankov, poljoprivredni proizvođač.

 Savremen koncept ove pijace, posetiocima omogućava da osim raznovrsne i bogate ponude voća i povrća,  uživaju i u drugim sadržajima ove moderne pijace – kafeteriji, vinariji, prodavnicama brze hrane koje imaju i programe namenjene veganima i vegetarijancima, poslastičarnicama, cvećarama, pet šopu i prodavnici suvenira. A iz Hercegovine, ponuda je fantastična.

“Na Palilulskoj pijaci smo već drugu godinu, od kako je renovirana. Šta da kažem, uslovi su vrhunski, kao u elikim evropskim gradovima. Kupaca imamo, jer je naša ponuda nesvakidašnja. Imamo naša čuvena hercegovačka vina, pivo, naš prepoznatlji sir i još mnogo toga iz naše Hercegovine”, kaže Davorin Danilović, prozvođač iz Hercegovine .

Kako nam je korona usadila želju za zdravljem i zdravom hranom i pićem, tako je jedno od najposećenijih mesta na Palilulskoj pijaci i Bio Bar.

“Pravimo razne napitke, i to se pokazalo kao dobar brend, jer nam ljudi dolaze i uvek nam se rado vraćaju. Čak kupcima dozvoljavamo da sami biraju sastojke za želje napitke. Sve u svemu, vema smo zadovoljni i uslovima na pijaci, ali i potražnji”, kaže Julijana Pavićević, Bio Bar.

Nova pijaca na Paliluli ostala je Staro mesto ali za nove susrete i jedno od omiljenih mesta okupljanja stanovnika Beograda i turista, zahvaljujući i mnogobrojnim manifestacijama koje JKP Gradske pijace u njenom komfornom prostoru organizuju za sve generacije.

Ova moderna i atraktivna pijaca se ne može zaobići, a njen specifičan izgled dominira okolinom i pleni pogledom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *