Petković: Divljaštvo Kurtija neće tek tako proći

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković ocenio je da je skandalozno ponašanje Aljbina Kurtija koji od ranog jutra šalje specijalne jedinice ROSU koji su do zuba naoružani sa preko 20 oklopnih vozila na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak kako bi se krenulo sa oduzimanjem i skidanjem srpskih tablica.

Petković je poručio Kurtiju da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer ukidanjem tih tablica se ukida život na severu Kosova i Metohije, ali i da Briselski sporazum nije švedski sto sa kojeg Albanci mogu da uzimaju ono što im odgovara, a da ne poštuju ono što im ne odgovara.

Ili će se taj sporazum poštovati ili ga neće biti, izjavio je Petković.

“Neka dobro zna Aljbin Kurti da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer ovim ukidanjem tablica se ukida život na severu Kosova i Metohije jer je reč o vozilima koja između ostalog treba da voze naše bolesnike, treba da prevoze našu decu, osnovne životne namirnice”, naglasio je Petković.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti sada želi da proširi svoje delovanje kada je reč o KM, PR, GL i drugim registarstkim tablicama, koje izdaje naša policija za prostor Kosova i Metohije, i na nivo centralne Srbije.

Poručio mu je da je Srbija međunarodno priznata država i da on nije taj koji će odlučivati o srpskim registarskim tablicama.

Petković je ukazao i na to da su upravo te registarske oznake one sa kojima naša vozila mogu da idu svuda po Evropi.

Istakao je da se ovde radi o kršenju svih sporazuma i dogovora gde mimo svega onoga što piše u sporazumima Aljbin Kurti sada dovodi oružane snage specijalne jedinice ROSU na sever Kosova i Metohije samo da bi izazivao haos.

“Briselski sporazum i ostali sporazumi dogovreni u Briselu ne mogu da budu švedski sto sa kojeg Albanci i Aljbin Kurti uzimaju ono šta im odgovara, a ne ispunjavaju šta im ne odgovara. Takvim ponašanjem poslednjih godina i meseci, video sam to i u Briselu, oni kasape Briselski sporazum i sve ostale sporazume”, istakao je Petković.

Petković kaže i da će glavna poruka današnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa srpske strane biti da “ili postoji Briselski sporazum ili ga neće biti”.

“Divljaštvo Aljbina Kurtija neće tek tako proći, mi se borimo za mir, stabilnost i borimo se da naš narod na Kosovu i Metohiji ima pravo na život”, zaključio je Petković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *