Petković: BORBA srpskog naroda je opravdanija nego ikada, Albanci su NASILJEM zauzeli odbornička mesta

Danas su Albanci pravnim nasiljem i jednostranim potezima zauzeli odbornička mesta koja pripadaju Srbima u srpskoj opštini Kosovska Mitrovica iako za njih niko nije glasao i nemaju nikakvu većinu, ni podršku srpskog naroda, kaže Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Kaže i da na taj način Kurti pokušava da stvori čistu monoetničku albansku opštinu na severu KiM i dodaje da je upravo to ogledalo navodne demokratije i takozvane vladavine prava Aljbina Kurtija “da čistu srpsku opštinu, mimo propisa, pravila i sporazuma, preuzmu i vode Albanci”.

– Na delu je još jedno kršenje svih postingutih sporazuma, uključujući i unutrašnje propise Prištine koji ne važe kada Srbima treba uzeti i najmanja preostala prava i sasvim ih pravno i administrativno obespraviti, zarad glavnog Kurtijevog cilja – stvaranja monoetničkog Kosova i Metohije u kome nema Srba – tvrdi Petrković.

Objašnjava da je današnje brutalno kršenje prava Srba pokazatelj da su borba i demokratski i miran otpor srpskog naroda ispravniji i opravdaniji nego ikad, jer je, tvrdi, Srbima na KiM jedino to i preostalo pred talasom necivilizacijskog, i nedemokratskog postupanja, fizičkog i pravnog nasilja.

– Sada je jasno da odustajanje Prištine od održavanja izbora na severu KiM 18. decembra nije nikakav ustupak Prištine, ni pokušaj smirivanja tenzija, već je po sredi podmukli plan i farsa Aljbina Kurtija koji je unapred smislio kako da pravnim nasiljem preotme srpske opštine i bez izbora i pošalje svoje policajce na sever – ocenio je Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković zaključuje da sve to jasno pokazuje da je glavni cilj Prištine i Aljbina Kurtija da na severu ne bude ni jednog jedinog Srbina i da etnički pokuša da potpuno očisti srpske opštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *