Penzioneri u kupovinu subotom umesto nedeljom

Penzioneri u Srbiji će umesto u nedelju moći da idu u kupovinu subotom od 4 do 7 sati ujutru.

Građani stariji od 65 godina ubuduće će u kupovinu moći subotom od četiri do sedam sati ujutru, umesto nedeljom u to vreme, kao što je bio slučaj do sada, odlučio je Krizni štab za suzbijanje COVID-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić.

Taj štab definisao je danas funkcionisanje za predstojeći vikend, s obzirom na izmene ograničenja kretanja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od četiri do sedam sati, a oni će, zbog kupovine namirnica, moći da napuste svoje domove od tri do osam ujutru.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do jedan sat posle ponoći i u nedelju od osam do 10 sati ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta, ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Takođe, Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše 10 osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *