Pećinačka udruženja na jubilarnim Zlatnim nitima

Manifestacija narodnog stvaralaštva prela i posela i starih zanata “Zlatne niti” u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji istoimenog Društva žena okupila je proteklog vikenda po 20. put brojna udruženja žena iz cele Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Severne Makedonije.

Ove godine opštinu Pećinci predstavljalo je svih 9 udruženja žena sa teritorije opštine, a kako je rekla Ljubica Bošković, direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci, udruženja se već godinama unazad rado odazivaju i izlažu na Zlatnim nitima, ali ovo je prvi put da su prisutna sva udruženja.

“Članice udruženja uvek rado izlažu svoje rukotvorine, domaću radinost, slane i slatke sremačke proizvode na ovoj manifestaciji, jer je to prilika da se upoznaju, kako domaćini, tako i posetioci, sa čarima naše kuhinje i vrednim rukama naših žena. Drago mi je da je ove godine Opština Pećinci finansijski pomogla da sva udruženja budu deo manifestacije, i da na jedan takav mirisni i zlatan način predstave opštinu” – rekla je Bošković, i dodala da je opština Pećinci na Zlatnim nitima imala najviše predstavnika, kao i da su, samim tim, dobili obećanje da će udruženja žena iz Vrnjačke Banje uzvratiti ovako lepo posetu nekoj našoj manifestaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *