Pazovački đaci dobili interaktivnu 3D učionicu

Deca sa smetnjama u razvoju sada imaju pristup nastavi na lakši način, jer je u školi “Anton Skala” u Staroj Pazovi instalirana interaktivna učionica, koju je donirao privatni partner opštine, Mađarska firma Smart Energy Investment .

Interaktivna 3D učionica za rad u školi i u virtuelnom okruženju za učenje na daljinu je unapređen sistem tehnologije adaptiran potrebama obrazovanja u 21. veku, a nastava je učenicima sada zanimljivija i efikasnija, dodaje se u saopštenju.

Učionica raspolaže sa 130 različitih interaktivnih projekcija među kojima su te da se pod prostorije pretvara u površinu za rad, učenje, zabavu, fokusiranje pažnje, vežbe koordinacije motorike.

Zidovi učionice su osetljivi na dodir i predstavljaju sredstvo za nastavu, a nastavnik predaje pomoću najmodernije tehnike prikaza nastavnih jedinica.

Lekcije se prenose interaktivnim sadržajem gde su slike, video materijali kompjuterski generisani 3D prikazima i sve to uz mogućnost korišćenja 3D naočara, a učenici dobijaju i treću dimenziju projekcije uz mogućnost dodira i upravljanja materijalom.

INFO 24 / FoNET / Foto: freeimages.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *