Patrijarh Irinej: Neka nas Gospod blagoslovi, Hristos se rodi!

Njegova svetost patrijarh Irinej služiće Svetu arhijerejsku liturgiju na Božić, 7. januara, u Hramu Svetog Save u Beogradu. Liturgija počinje u 9.00 časova, saopšteno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Na Božić, 7. januara, lomljenje česnice održaće se na platou ispred Hrama Svetog Save, u organizaciji Unije pekara, sa početkom u 11.00 časova.

U sredu, 08. januara biće organizovan molitveni skup podrške srpskom stradalnom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i svim srpskim krajevima. Sabiranje naroda je u 16 časova na Terazijama, odakle će se litijski krenuti do Hrama Svetog Save, gde će biti odslužen moleban Presvetoj Bogorodici.

Na Badnji dan je u okviru festivala „Božićno seoce kod Hrama“, organizovano paljenje badnjaka na platou, gde se obratio Patrijarh srpski Gospodin Irinej i služio svečano bdenije.

– Želim da čestitam ovaj narodni i blagosloveni praznik vama ovde prisutnima i onima koji nisu prisutni, kao i našem narodu i otadžbini i onima koji su daleko od svoje otadžbine, ali sa verom koju nose u svojim dušama, srcima i svojoj savesti. Neka nas Gospod blagoslovi, rekao je Patrijarh i poželeo srećan praznik svima u Republici Srpskoj.

– Mi smo jedan jedinstven narod. Sve nam je zajedničko. To bi trebalo da bude i sa našom bratskom Crnom Gorom. Ovih dana narod Crne Gore pokazuje da je srpskoga porekla, da čuva svoju pravoslavnu veru, i da time pokazuje jedinstvo srpstvo, kako u otadžbini, tako i onima koji su van naše otadžbine.

Njegova Svetost Patrijarh srpski G.G. Irinej završio je obraćanje rečima: „Hristos se rodi“!

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *