Papović: Opozicija svaku temu prebacuje na politički teren

Čitava izmišljotina Junajted medije oko navodnog gašenja televizije N1 već je viđena stvar i još jedan primer da opozicija svaku temu prebacuje na politički teren, kaže urednik u dnevnom listu Alo Vasilije Papović.

Dodaje da  su predstavnici Telekoma na jučerašnjoj konferenciji za novinare objasnili šta je prava istina i kakvim se manipulacijama služi kablovski operater SBB čiji su vlasnici Dragan Šolak i Dragan Đilas.

Papović kaže da je pozadina cele priče obojena Đilasovim poslovno-političkim interesima, te ne čudi što se i u tom slučaju ne biraju sredstva i ne razmišlja o šteti koju trpe građani jer ostaju bez mogućnosti da prate pojedine televizijske kanale.

Pokušaji da se na silu progura priča u kojoj je Telekom već unapred označen kao jedini krivac za izbacivanje spornih kanala među kojima i televizije N1 ne prestaju ni posle konferencije predstavnika Telekoma na kojoj je javnosti predocen dokument koji jasno pokazuje da je upravo Junajted medija zabranila Telekomu emitovanje tog kanala, kao i kanala Sport kluba, kaže Papović. Dodaje da optužbe Junajted medije na račun Telekoma i vlasti da guše medije u Srbiji i da namerno gase N1 televiziju, ne piju vodu, naročito ako se čitava priča posmatra u širem kontekstu i uzme u obzir činjenica da ta televizija  nije registrovana, niti plaća porez državi Srbiji.

Papović ističe da su tržišna pravila jasno definisana i da kablovski operater SBB ne igra fer utakmicu. Vlasnici  te kompanije Dragan Šolak i Dragan Đilas čitavu priču prebacuju na politički teren ne bi li time poslovanje te kompanije zamaskirali i pokupili političke poene. Papović podseća da je javnost  već upoznata s tim na koji se način SBB širio na tržištu i dodaje da do danas nema podataka o prihodima te firme.

Vasilije Papović ističe da u tržišnoj utakmici pravila moraju da budu jednaka za sve  kablovske operatere, čime bi, uveren je, u toj oblasti bio uspostavljen poredak. Zaključuje da u sporu Telekoma i SBB-a  najviše  štete trpe korisnici Telekoma jer ostaju uskraćeni za kanale sa te liste. Papović očekuje da će relevantne institucije ispitati  sve sporne detalje u poslovanju kablovskog operatera SBB –a.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *