Paketi pomoći podeljeni u Kremnima, Mokroj Gori i Biosci

Paketi pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije grada Užica dele se već deset dana.

Prisustvujući današnjoj podeli paketa na teritoriji Mokre Gore, Bioske i Kremana gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da je Grad Užice bio spreman od samog početka vanrednog stanja da pomaže socijalno najugroženijima zahvaljujući dobroj organizaciji u Centru za socijalni rad, koji već ima spiskove, i zahvaljujući sjajnoj organizaciji užičkog Crvenog krsta.

Navodeći da će u ovoj podeli prehrambene i higijenske pakete dobiti svi oni koji trenutno koriste socijalnu pomoć u gradu, samohrane majke i očevi, staračka i samačka domaćinstva, njih oko 1400, gradonačelnik Petković je istakao da će Grad Užice iz svog budžeta, ali i kroz dobru koordinaciju sa donatorima obezbediti dodatne pakete onima kojima pomoć u ovoj situaciji bude najneophodnija.

„Ovih dana smo, na njihov predlog, poslali i molbu Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju (GIZ) za 1000 novih paketa. Dakle, biće pomoći u gradu Užicu, potpuno smo spremni da narednih nedelja, a ako bude potrebe i meseci, izađemo u susret socijalno najugroženijim i ono što mogu da garantujem Užičanima je da niko neće doći u poziciju da bude gladan i niko neće biti zaboravljen svih ovih dana“,  naglasio je gradonačelnik Užica.

Za INFO 24 iz Užica, Nada Dželebdžić / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *