Pajović: Epidemijska situacija u Čačku ozbiljna, ali nije alarmantna

Za razliku od broja hospitalizovanih pacijenata koji se nije znatno promenio u poslednjih sedam dana, beleži se nešto manji broj novootkrivenih slučajeva zaraze.

Aleksandar Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku, rekao je da se epidemijska situacija u Čačku uozbiljila u poslednjih nekoliko sedmica, povećan je broj prvih pregleda, pored jedne ambulante otvorena je još jedna kovid ambulanta.

Ozbiljna je situacija, ali nije alarmantna, javlja se mlađa populacija, ali nema teških slučajeva i komplikacija, rekao je Pajović.

Govoreći o vakcinaciji, dr Pajović kaže da je veliko interesovanje građana.

“Gledajući na nivou grada Čačka, prešli smo 45.000 kompletno vakcinisanih, imamo oko 2.500 vakcinisanih trećom dozom”, rekao je Pajović.

Što se tiče mlađe populacije, u Čačku je aktivna kampanja. Taj procenat treba da bude veći, nije zadovoljavajući, ali situacija u Čačku je stabilana – broj vakcinisanih građana se povećava iz dana u dan, istakao je Pajović.

Direktor Doma zdravlja u Čačku ponavlja da je neophodno poštovanje svih epidemijskih mera i ne previše putovanja, kao i vakcinacija.

Ukoliko bude trebalo, otvorićemo i druge punktove, zaključio je Pajović.

/RTS/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *