Pajić: Zelenović je mesecima lagao građane Šapca

Na današnjoj konferenciji za novinare u GrO Srpske napredne stranke u Šapcu ocenjeno je da su oni u potpunosti spremni za predstojeće izbore, kako lokalne, tako i one na državnom nivou. Rezultati i ispunjena obećanja bili su cilj njihove politike u prethodnom periodu, bolji život za sve građane je politika koju će ova partija nastaviti da kreira u narednom periodu. Na kritike opozicionih krugova odgovorili su brojnim argumentima.

To su kritike pojedinaca koji nemaju sopstvene rezultate, a kritikuju naš rad. Jedan od takvih, koji kritikuje a ništa nije uradio u sopstvenom gradu je Nebojša Zelenović. On je pre dva dana istakao da napušta politiku bojkota i da izlazi na republičke izbore. Da će bojkotovati izbore, pričao je i lagao građane Šapca, ali ne samo njih već je lagao i one koji hoće da izađu na izbore, a lagao je i predstavnike Evropskog parlamenta, kao i svoje partnere u Savezu za Srbiju. Odlučio je da izađe na izbore i da sve ono što je pričao i radio negira. Setimo se, on je išao po Mačvanskom i Kolubarskom okrugu i lepeći nalepnice za bojkot promovisao bojkotovanje izbora. Sada je rešio da napravi iznenađenje za sve, ali ne i za nas u Šapcu jer je on rešio da ostane blizu budžeta grada koji je preko 4.3 milijarde dinara i da ga troši bez plana, realizacije i ikakve dobrobiti za sugrađane. Neverovatno je koliko Nebojša Zelenović potcenjuje Šapčane, jer on misli da mesecima može da priča jedno, a posle toga kaže da izlazi na izbore i da sve što je pričao do tada, nije tačno. Upravo zbog budžeta koji je pokrao, jer on je jedini koji ima presudu da je oštetioo budžet grada za pet miliona evra. On je naše sugrađane lagao da je oslobođen, a ustvari je tužba zastarela. On je takođe nedosledno kada su bili izbori u Kuli, na te izbore Saveza za Srbiju nije izašao, ali je zato izašao na izbore u Lučanima i sećamo se svi Nebojše Zelenovića sa onom crnom kapom na glavi kada je sa još nekim pripadnicima SZS ulazio u policijsku stanicu u Lučanima i pokušavao silom da odgovori na volju naroda. Svi znamo kakvom ubedljivom pobedom su krunisani izbori u Lučanima. Oni misle da tamo gde misle da mogu da naprave neki rezultat, oni će izaći na izbore. Mi im poručujemo, prevarili ste se, podrška vama građana Šapca ne postoji. Zelenović će na sledećim izborima doživeti debakl, zbog svoje loše politike, svojih laži i svojih ne rezultata, jer ih i nema“ izjavio je dr Aleksandar Pajić, poverenik GrO SNS-a u Šapcu.

On je podsetio da 42 sela u Šapcu nema ni vodovodnu ni kanalizacionu mrežu. Grad Šapac za razliku od ostalih delova Srbije još uvek tapka u mestu kada je reč o rekonstrukciji Gradske bolnice, jer Grradska uprava u Šapcu se nije pomerila od idejnog rešenja.

„Zelenović je svoju kampanju temeljio da Aleksandar Vučić ne dozvoljava da se taj projekat realizuje, a istina je, to je rekao i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, da lokalna samouprava nema kapacitet da uradi projekat rekonstrukcije gradske bolnice, i da to nije ni poslato Kncelariji za javna ulaganja“ kazao je Pajić ističući da Šabac živi u medijskom mraku koji kreira Nebojša Zelenović, dajući više od 30 miliona dinara medijima kojima on rukovodi.

Zelenović izbačen iz Saveza za Srbiju?

Na pitanje novinara da li je Zelenović sam istupio iz Saveza za Srbiju ili je odatle izbačen u GrO SNS-a u Šapcu kažu da je odgovor na ovo pitanje veoma jednostavan.

Iz Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović je izbačen, imajući u vidu da je jedan od osnivača i da je odlučio da bojkotuje bojkot i zdrav razum i samog sebe. On sada bojkotuje politiku koju je zastupao od jula meseca. Kada je došao trenutak da se opredeli ili interes građana ili njegov interes, odnosno tog lopovskog udruženja. U toj organizaciji su ljudi sumnjive, kriminalne prošlosti, ljude koji nisu imali rezultata. Oni su grad Šapac, odnosno Mali Pariz, pretvorili u varoš„, izjavio je dr Boban Birmančević, poverenik GrO SNS-a u Šapcu.

On je dodao da je Zelenović slagao rekavši da je grad finansirao rekonstrukciju sportske sale i školske zgrade u Majuru, rekavši da je to finansirao grad Šabac, ističući da je istina da su ti poslovi urađeni novcem koje su za rekonstrukciju dobili od države Srbije i to oko 170 miliona dinara.

„Laž je da će oni da opredele 200 miliona dinara za taj posao. Apsurdno je da je on zakazao konferenciju za medije, samo da bi izneo jednu takvu bezočnu laž“, kazao je dr Birmančević.

Komentarišući izjave da je izdaja Nebojše Zelenovića Saveza za Srbiju, početak raspada ove koalicije u GrO SNS-a to vide kao logičan sled stvari.

Milsim da je ocena analitičara u redu. Savez za Srbiju kao organizacija i jeste jedan virtuelni savez iza koga stoji lopovsko tajkunski lobi, odnosno trio Mišković, Đilas, Šolak, pa i Dušan Petrović, a činjenica da će Zelenović izaći na izbore nije bez njihovog znanja. Bez miga tog lopovskog trija ne bi se Zelenović lako odlučio lako da izađe na izbore. Videvši da je njihova ideja o bojkotu propala, oni su to shvatili i sada se traži opravdanje za propast koja je neminovna i izvesna. Mi u Šapcu se radujemo što će gospodin Zelenović izaći na izbore, i to ponavljano nekoliko meseci unazad. Zato što hoćemo građanima Šapca da pokažemo gde je kome ovde mesto. Verujem da ćemo svi to videti u aprilu„, izjavio je Radivoje Mićić, poverenik GrO SNS-a u Šapcu.

INFO 24 / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *